5 mei 2014 12:03

Facelift voor AJB Instrument

Toeleverancier van mechanische precisiecomponenten AJB Instrument B.V. uit Rozenburg heeft een ingrijpende verbouwing achter de rug. De werkplaatsen zijn geïsoleerd en van systemen voor temperatuurbeheersing voorzien; de kantoren zijn opnieuw ingedeeld en ingericht. Ook is een begin gemaakt met de inrichting van een cleanroom.

Tegelijkertijd is het machinepark uitgebreid met een draaderodeermachine (Sodick SLC 600G) en een horizontaal bewerkingscentrum (Haas EC 400 HMC) met palletwisselaar. De verbouwing en de aanschaf van nieuwe machines vloeien rechtstreeks voort uit een ambitieus investeringsplan na de overname van het bedrijf door Madern International B.V. te Vlaardingen in september 2013.

Gelijk met de overname is een investeringsprogramma voor AJB Instrument voorgenomen, geheel in lijn met de filosofie van AJB om het ontwikkelings- en productietraject van nieuwe componenten zo kort mogelijk te houden. Daarbij staat het oplossen van de problematiek van de klant voorop. Steeds vaker vormt de levering van precisieonderdelen daardoor onderdeel van een totaaloplossing, naast ontwikkeling en engineering. Investeringen in nieuwe productietechnologie, maar ook in logistieke en bouwtechnische voorzieningen, vormen hierbij een basisvoorwaarde.

Foto's:

Facelift voor AJB Instrument

© Aandrijvenenbesturen.nl