Laatste nieuws:

1 mei 2014 13:24

Tuk Tuk Factory met emissievrije tuk-tuks naar VS

Tuk Tuk Factory uit Diemen, fabrikant van elektrische e-Tuks en e-Tuk USA hebben een overeenkomst gesloten waardoor het Amerikaanse bedrijf exclusief distributeur wordt van de elektrische e-Tuks in de VS. De e-Tuks zijn al een succes in Europese steden en in enkele resorts in het Midden-Oosten. De overeenkomst is het resultaat van maanden onderzoek en bouwen aan de onderlinge relatie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"We zijn bijzonder blij met de kans om deze emissievrije kwaliteitsvoertuigen op de Amerikaanse markt te introduceren", zegt Michael Fox van e-Tuk USA. "Toen mij partners en ik de tuk-tuks voor het eerst zagen in een kleine stad in Guatemala bespraken we terloops het idee om deze taxi's ook te laten rijden in onze eigen stad, Denver, Colorado. We hadden toen nog geen idee dat zo'n terloops plannetje ons zou leiden naar de Tuk Tuk Factory in Amsterdam. De passie van het team daar om een eco-vriendelijk voertuig van hoge kwaliteit te maken, eaakte bij ons de juiste snaar. En: de e-Tuk Limo is het enige voertuig dat ons een actieradius biedt van meer dan 75 km, met capaciteit voor zes personen. We willen heel graag diezelfde passie - en het product - overbrengen naar de VS."

De eerste drie e-Tuks kwamen vorige week aan in Denver. Daar is nu het proces gestart om een DOT-certificering te verkrijgen die nodig is om in de VS op de openbare weg te mogen rijden. De voertuigen hebben al een typegoedkeuring in Europa en er hoeven nog maar enkele stappen te worden ondernomen voordat gebruik in de VS officieel kan beginnen. De belangstelling voor de e-Tuks is nu al groter dan verwacht. Eerste contacten zijn al gelegd met onder meer  taxibedrijven, reisorganisaties, voedselkoeriers, hotels en marketingbedrijven. Naar verwachting zullen er de komende jaren minstens 500 exemplaren worden verkocht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb