Laatste nieuws:

4 april 2014 10:22

Nedap vervangt verlichting bij Amerikaanse groothandel

Nedap heeft een grote opdracht van een Amerikaanse groothandel gekregen. Vanwege de stijgende energiekosten startte een Amerikaanse groothandelsketen eind vorig jaar met het vervangen van de verlichting in de oost-Canadese vestigingen van het bedrijf.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het belangrijkste doel van de vervanging is een drastische verlaging van de energie- en onderhoudskosten, maar tegelijkertijd het verbeteren van de kwaliteit van de verlichting. Hierdoor wil deze groothandel een betere winkelervaring aan klanten bieden en besparen door een efficiënte verlichtingsoplossing.

Lagere energie- en onderhoudskosten

De intelligente verlichtingsoplossing van Nedap levert meteen energiebesparingen op vergeleken met de huidige verlichtingsinstallaties. Het grootste deel van de energiebesparing wordt echter bereikt met het lichtmanagementsysteem.

Dit systeem bestaat uit een combinatie van dimbare armaturen met geïntegreerde draadloze communicatie en intuïtieve software voor de lichtregeling. Hierdoor realiseert de groothandelsketen een flinke verlaging van de energie- en onderhoudskosten. Het systeem werkt met uitgekiende tijdschema's, het benutten van het aanwezige daglicht en bewegingsdetectie.

Luxon Live

Het lichtmanagementsysteem van Nedap heet ‘Luxon Live’ en is ontworpen vanuit het gebruikersperspectief. Het systeem is inzetbaar voor één locatie of voor meerdere vestigingen wereldwijd. Luxon Live maakt gebruik van voortdurende communicatie van en naar de armaturen en maakt de status van het verlichtingssysteem te allen tijde inzichtelijk.

De verkregen informatie wordt omgezet in een begrijpelijke rapportage, geschikt voor volledige analyse, diagnose en is bijvoorbeeld nuttig bij vergelijk tussen locaties onderling.

Het project is eind vorig jaar van start gegaan en zal de komende jaren verder worden uitgerold.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb