3 april 2014 10:02

Student-ingenieurs brengen bezoek aan Euchner

Een groep van 50 studenten en hun begeleiders hebben op 19 maart een bezoek gebracht aan de productie bij Euchner in Duitsland. De studenten zijn van de faculteit Industriƫle Ingenieurswetenschappen van de KU-Leuven / Thomas More.

Op uitnodiging van Euchner kregen zij een presentatie door Vladimir Dragosavic van Euchner Benelux en mochten zij een kijkje nemen in de productie van het transponder gecodeerde veiligheidsslot MGB.

Deze zogenaamde Multifunctional Gate Box wordt toegepast op veiligheidsdeuren en hekken rond gevaarlijke machines. De MGB bevat veel elektronicacomponenten, die op 7-voudige multi-layer printplaten door pick&place automaten worden bestukt.

In deze clean room worden printplaten op hoge snelheid en nagenoeg foutloos geproduceerd. Tijdens de rondgang werd ook de mechanische assemblage en het uitvoerige testen van de MGB bekeken.

De testgegevens van elke MGB worden opgeslagen en blijven bewaard. De dag werd afgesloten met een lunch ter plaatse en een nagesprek over de ervaringen van de studenten.

Foto's:

Student-ingenieurs brengen bezoek aan Euchner

De studenten van Thomas More tijdens hun bezoek aan Euchner

© Aandrijvenenbesturen.nl