Laatste nieuws:

31 maart 2014 10:22

Rexroth Pneumatics gaat solo, verandert naam in Aventics

De pneumatiekafdeling van Bosch Rexroth, Rexroth Pneumatics, gaat verder als zelfstandige onderneming onder een nieuwe naam. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam ‘Aventics’.

Dr. Alexander Lawrence'
Dr. Alexander Lawrence
1/1
Meer over
Bedrijven

De merk- en naamsverandering zorgen voor een grote wijziging op de pneumatiekmarkt. Het oude Rexroth Pneumatics heeft een nieuwe naam, nieuwe waarden en een nieuwe bedrijfsstructuur. Met deze veranderingen wil het bedrijf uit Laatzen (vlakbij Hannover) een nieuw tijdperk inluiden.

Van Rexroth naar Aventics

“De nieuwe naam is een combinatie van de woorden advantage, invention en pneumatics en beschrijft daarmee precies wat onze doelstellingen zijn: onze klanten krijgen méér door onze innovatieve producten, systeemoplossingen en diensten,” aldus Dr. Alexander Lawrence, een van de drie bestuursleden van Aventics GmbH. De voordelen zijn bijvoorbeeld betere samenwerking met klanten en snellere reactie- en levertijden.

Toekomst voor pneumatiek

In de toekomst zal Aventics zich ook gaan toeleggen op nieuwe industrieën waaronder bijvoorbeeld de zware industrie en medische technologie. Het bedrijf zal zich richten op bewezen producten en de behoeften van de klant, zoals individuele oplossingen.

Innovatie in ventielen

Ook introduceert Aventics een nieuw product. “We gaan een nieuwe richting op met de AV-serie pneumatische ventielen zonder dat we de oorsprong ervan verloochenen. We verenigen een nieuw diagonaal ontwerp met 40 jaar vakkennis bij de integratie van hoogwaardige polymeren en elektrotechniek”, aldus Lawrence. De nieuwe AV-ventielen worden compacter, lichter en zuiniger.