Laatste nieuws:

17 maart 2014 09:51

Omzeilen machinebeveiligingen leidt tot veel letselgevallen

Manipulatie werd bij machinebouw en machinegebruik vele jaren onderschat. Er waren namelijk geen specifieke regels. Onderzoek toonde echter aan dat het omzeilen van beveiligingen tot een hoog aantal letselgevallen leidde. Met de nieuwe EN-ISO14119 en zullen ontwerpers en gebruikers van machines worden gedwongen om oplossingen voor machineveiligheid te bieden die de gebruiker niet in de weg zitten.

Vladimir Dragosavic (Euchner) spreekt op het Safety Event 2014'
Vladimir Dragosavic (Euchner) spreekt op het Safety Event 2014
1/1
Meer over
Bedrijven

Op het Safety Event 2014 bespreekt Vladimir Dragosavic (Euchner) deze interessante uitdaging waar iedereen beter van zal worden. Door middel van treffende en praktische voorbeelden licht hij toe hoe men hiermee voordelen kan behalen. De ISO14119 is actief sinds 1 oktober 2013 en zal na 16 maanden automatisch overgaan in EN-ISO14119..

Vladimir Dragosavic is gespecialiseerd in het op praktische wijze benaderen van machineveiligheid voor de industrie en het bedenken van ergonomische oplossingen waarbij veiligheidssystemen passen bij het menselijk gedrag en de cultuur van bedrijven. Vladimir is werkzaam als international training manager voor Euchner in Duitsland en lid van de normcommissies NEC44 en Platform-60204 van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Voor het NEN werkt hij ook aan de Nederlandse vertaling van de meest actuele normen voor machineveiligheid.

http://www.engineersonline.nl/safetyevent

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb