Laatste nieuws:

13 maart 2014 10:39

MSE Leerdam levert grote hydraulische opdracht

Metal Service Europe (MSE) in Leerdam heeft een grote order in productie voor de hydraulische industrie. MSE levert achttien enorme buizen. Gewicht: vijf ton per buis.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De Italiaanse smeed- en bewerkingsbedrijven OFAR SPA en Forgia di Bollate werken al jaren samen met MSE en tekenden voor deze grote opdracht.

Grote buizen

De achttien cilindervormige zwaargewichten hebben een diameter van 675 mm en een lengte van 7220 mm. Door het gewicht van vijf ton per buis zijn er in totaal zes vrachtwagens nodig om de order vanuit Italië naar de Nederlandse klant te brengen.

Grote opdracht

De productie is in volle gang en wordt momenteel in deelleveringen uitgeleverd. Ruud Jacobs, mede-compagnon van MSE Europe: “Ofschoon wij dit jaar 20 jaar bestaan en wij ook wel wat gewend zijn op het gebied van bijzondere afmetingen, is dit ook voor ons een opzienbarende opdracht.” Volgens Jacobs is het niet alleen qua grootte een bijzondere order. Ook de nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en het verkrijgen van de benodigde certificaten was een flinke kluif.

Grote nauwkeurigheid

De cilinders worden in Italië na het smeden ruw voorbewerkt. Met ‘ruw’ wordt bedoeld dat de binnendiameter met een tolerantie van 0,05 mm moet worden uitgedraaid. Daarna worden, onder controle van OFAR’s inspectie, de delen gehoond afgeleverd en ook het gatenpatroon moet worden aangebracht. Daarnaast werden ook de naadloze ringen compleet bewerkt uitgeleverd. Dat is voor dit soort grote projecten bijzonder.