Laatste nieuws:

27 februari 2014 14:19

Wedstrijd SMC: Test je Talent voor Techniek

SMC Pneumatics organiseert alweer de tweede editie van de wedstrijd 'Test je Talent voor Techniek'.

Scholieren met een interesse voor techniek kunnen meedoen met de wedstrijd 'Test je Talent voor Techniek'. (Foto: Techniek Beeldbank)'
Scholieren met een interesse voor techniek kunnen meedoen met de wedstrijd 'Test je Talent voor Techniek'. (Foto: Techniek Beeldbank)
1/1
Meer over
Bedrijven

Techniek leren uit een boekje is altijd moeilijker dan daadwerkelijk in de praktijk zien hoe alles werkt. Deze wedstrijd is bedoeld om jongeren al op vroege leeftijd bekend en vertrouwd te maken met techniek. Doel is om leerlingen op een leuke, interactieve en praktische manier technische aspecten te laten ontdekken uit de wereld van de pneumatiek. Dit kan in sommige gevalligen zelfs ook een inspiratiebron zijn voor een bewuste studie- of beroepskeuze.

Prijzenpakket

Scholen en leerlingen die deze uitdaging aangaan, kunnen een SBTM (SMC Basis Training Module) winnen met een marktwaarde van ruim € 3000,-. De winnende leerling ontvangt zelf een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom ter waarde van € 500,-. Kortom, een win-winsituatie voor beide partijen.

Deelname

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet de school vier posters van SMC ophangen in een technieklokaal. Leerlingen dienen een opdracht uit te voeren en deze in te zenden naar SMC. Zij moeten in dit geval een productcode van een bepaald SMC product zien te achterhalen. Op deze manier probeert SMC synergie te creëren tussen de scholen en SMC. Meedoen stimuleert leerlingen om op een actieve manier bezig te zijn met techniek en bovendien is deelnemen erg eenvoudig.

Meer informatie over de webstrijd vind je hier.