Laatste nieuws:

20 februari 2014 10:16

Elsto toont noviteiten op ESEF 2014

Elsto Drives & Controls neemt dit jaar deel aan de ESEF 2014. Op de stand toont Elsto Drives & Controls onder andere de recente uitbreiding van het Bonfiglioli Vectron-pakket met de 1 fase S2U-serie frequentieregelaars.

De AgilE frequentieregelaars (links) en de HE-serie BoWex-Elastic hoogelastische koppelingen zijn te zien op de stand van Elsto.'
De AgilE frequentieregelaars (links) en de HE-serie BoWex-Elastic hoogelastische koppelingen zijn te zien op de stand van Elsto.
1/1
Meer over
Bedrijven

De regelaars zijn leverbaar in twee bouwgroottes en in vijf verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van het gekozen model kan de capaciteit variëren van 0,2 tot 2,2 kW.

Regeneratieve regelaars

Een andere nieuwkomer dit jaar is de AEC-serie regeneratieve regelaars. Met deze regelaars kan de kinetische energie die opgewekt wordt door elektromechanische aandrijvingen of turbines (wind, lieren, getijdewerking) worden omgezet in elektrische energie en teruggegeven aan het openbare net. Voor de technologie van deze regelaars is voortgeborduurd op de vermaarde ActiveCube-technologie van Bonfiglioli Vectron. De AEC-regelaars zijn beschikbaar in een vermogensreeks van 5,5 kW tot 400 kW.

Motorreductoren

Verder presenteert Elsto Drives & Controls het uitgebreide tandwiel- en motorreductoren-programma van Bonfiglioli Riduttori. Dit pakket omvat uiteenlopende typen tandwielkasten, wormwielreductoren en DC- en AC-motoren (ook in Ex-uitvoering en diverse energie-efficiëntie klassen), alsmede heavy duty tandwielreductoren (type HDO).

Frequentieregelaars

Ook zijn de energie-efficiënte AgilE frequentieregelaars te zien op de stand. Deze uitermate compacte regelaars zijn geschikt voor het sensorloos regelen van asynchrone inductiemotoren en moderne PM draaistroommotoren uit de IE4-klasse. De vermogens van deze modellen lopen uiteen van 0,25 tot 11 kW. Verder ook aandacht voor de Active Cube servoregelaars van Bonfiglioli Vectron, met absoluut encodermodule voor vier protocollen. Deze modellen zijn toe te passen bij hoogdynamische applicaties waar sensorloos gepositioneerd moet worden.

Koppelingen

Van KTR komt Elsto Drives & Controls met de nieuwe HE-serie BoWex-Elastic hoogelastische koppelingen. Deze hoogelastische koppelingen met genormeerde SAE-flensen, die direct aan de verbrandingsmotor te monteren zijn, zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen waar een hoge elasticiteit een vereiste is. Kenmerkend voor de HE-koppelingen zijn het hoog dempende vermogen, waarmee trillingen en eventuele uitlijnfouten kunnen worden opgevangen.

Demonstratie aandrijftrein

Door middel van een demo-model zal een aandrijftrein voor voertuigen gedemonstreerd worden. Deze, volledig in eigen huis ontwikkelde, aandrijftrein is uitgerust met een planetaire hulpaandrijving (wielaandrijving).

Elsto is te vinden op stand 1.E.006 op de ESEF 2014, die van 11 t/m 14 maart gehouden wordt in de jaarbeurs te Utrecht.

Bekijk hier (PDF) de beursplattegrond.