Laatste nieuws:

17 februari 2014 10:49

Euronorm Drive Systems presenteert internationaal aanbod op ESEF 2014

Eind vorig jaar heeft Asian Drives de firma Euronorm uit Zutphen overgenomen. Sinds 1 januari 2014 gaan beide bedrijven verder onder de naam ‘Euronorm Drive Systems’. Op ESEF 2014 zal Euronorm Drive Systems voor het eerst als organisatie naar buiten treden met nieuwe ontwikkelingen en een internationale aanpak.

Op de stand toont Euronorm Drive Systems onder andere deze hypoïde reductor.'
Op de stand toont Euronorm Drive Systems onder andere deze hypoïde reductor.
1/1
Meer over
Bedrijven

Ondanks het feit dat Euronorm Drive Systems met de overname haar productenpakket fors heeft uitgebreid en in omvang is verdubbeld, blijft de organisatie flexibel en blijven de levertijden kort zoals de klanten dat gewend waren.

Internationale onderneming

2014 zal in het teken staan van verdere uitbreiding van de in eigen huis geproduceerde en geassembleerde aandrijvingen. Ook zullen er dit jaar buitenlandse vestigingen bijkomen, te beginnen in Duitsland. De Duitse vestiging zal per 1 mei 2014 officieel geopend worden.

In de schijnwerpers staan op de ESEF-stand bij Euronorm Drive Systems onder meer de, in eigen fabriek, op maat vervaardigde actuators. Deze zijn onder andere geschikt voor applicaties in de offshore als ook de machinebouw sector. Afhankelijk van de toepassing kunnen de actuators in hefkracht variëren van 1.000 tot 20.000 kg. Op aanvraag zijn de actuators te leveren in roestvaststaal, met speciale eindschakelaars en encoders, alsmede met extra hoge snelheden en/of krachten.

Hypoïde reductoren

Verder op de stand aandacht voor de hypoïde reductoren, de meest compacte haakse oplossing voor koppels tot 500 Nm. In het kader van energie-efficiency is de hypoïde reductor met haar compacte vormgeving, hoog rendement, hoog koppel en scherpe prijsstelling een uitermate interessant alternatief voor een conventionele wormwielreductor. De statische rendementen van een wormwiel reductor liggen namelijk tussen de 25 en 70% afhankelijk van de overbrenging en bij de hypoïde kast blijft dit te allen tijde 92% (drietrapsuitvoering) tot 94% (tweetrapsuitvoering). Het motorvermogen en de elektrische aansturing kunnen dus een factor 1,5 tot 3 kleiner worden gekozen.

Haakse aandrijvingen

Getoond op de stand bij Euronorm Drive Systems wordt verder het pakket haakse aandrijvingen, wormwielreductoren, variatoren, tandwielvoortrappen, motorreductoren, spindelhefelementen (met een maximale hefcapaciteit tot 50 ton), elektromotoren in IE2, 3, 4 en 5-uitvoering, trommelmotoren, riemvariatoren en draaikranslagers. Kortom: beslist de moeite van het bezoeken waard.

ESEF 2014 Standnummer: 03.C.094

Bekijk hier de beursplattergrond.