10 februari 2014 12:26

Vierde editie van RapidPro

Op 26 en 27 februari vindt de vierde editie plaats van RapidPro, het grootste Benelux evenement over Additive Manufacturing en product ontwikkeling,. Tijdens deze twee dagen staan meer dan 80 exposanten klaar om ruim 3500 bezoekers te ontmoeten.

RapidPro  is opnieuw stevig gegroeid. Een brede basis aan exposanten, gecombineerd met een internationaal lezingenprogramma moet zorgen  voor een grote aantrekkingskracht op het publiek. Dit jaar hebben al diverse bedrijven buiten de Benelux de weg gevonden om te exposeren op RapidPro. In 2015, het jaar van het eerste lustrum, zal dit aantal naar verwachting verder toenemen.

Twee delen

RapidPro 2014 is gesplitst in een Industrial en een Home Professional deel.

Op RapidPro Industrial 2014 is er veel aandacht voor het printen van metaal. A anbieders van metaalprinters en dienstverleners op het gebied van metaalprinten zijn vertegenwoordigd op de beursvloer. Organisaties zoals NLR, DutchAero, Philips en Layerwise, belichten tijdens het lezingenprogramma de mogelijkheden van 3D printen van metaal. Verder vindt op 27 februari vanaf 16.00uur  het symposium ‘3D printen in metaal', georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie, plaats.

Andere belangrijke thema's van RapidPro Industrial zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden voor de dentaalindustrie, digital fabrication, normering en intellectual property.

Interactie

Op RapidPro Home Professional zijn onder andere leveranciers van filament en 3D printers voor thuistoepassingen vertegenwoordigd. Het Home Professional deel staat bol van interacties. Zo zijn er diverse workshops te volgen en kunnen bezoekers een scan van zichzelf laten maken. Ook hier vinden toegespitste lezingen plaats.

De bezoeker heeft gratis toegang tot beide delen van RapidPro. Inschrijven kan via http://www.rapidpro.nl/.

RapidPro 2014 wordt georganiseerd door Mikrocentrum en vindt plaats op 26 en 27 februari in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven.

Foto's:

Vierde editie van RapidPro

© Aandrijvenenbesturen.nl