Laatste nieuws:

10 februari 2014 12:24

ED&A omarmt Linux

Embedded Linux wordt gebruikt in allerlei machine-toepassingen. Daarom brengt ED&A nu ook elektronica met Linux op de markt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De voordelen van het gebruik van Linux spreken voor zich. Het is een algemeen aanvaard besturingsplatform dat standaard een waaier van mogelijkheden biedt die anders vele extra ontwikkelingsuren zouden vragen. Een op Linux gebaseerd systeem is goed configureerbaar. Er zijn tal van applicaties en bibliotheekfuncties om het systeem mee op te bouwen en uit te breiden.

Toepassingsmogelijkheden

ED&A ziet de toepassing voor deze systemen vooral in applicaties met uitgebreide grafische vereisten door de ondersteuning van grafische processors. Denk hierbij aan toepassingen waarbij geluid- en videofragmenten in de gebruikersinterface worden afgespeeld.

Ook gegevensopslag op bijvoorbeeld SD-kaarten en andere niet-mechanische opslagmedia is eenvoudig te realiseren. Daarbij komen ook nog de uitgebreide communicatiemogelijkheden zoals ethernet, USB en Bluetooth.

Met Linux biedt ED&A besturingen met een krachtige bedieningsinterface met een moderne ‘look en feel’ en een kortere time-to-market door de standaardmogelijkheden.

Linux koffiemachine

Op de vakbeurs ESEF installeert ED&A op haar stand een koffiemachine die de gebruiker zelf zal kunnen bedienen via een op Linux gebaseerde bediening. Aan de hand van dit praktijkvoorbeeld toont ED&A de mogelijkheden van elektronische besturingen met Linux.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb