Laatste nieuws:

20 januari 2014 11:16

SKF investeert in Nieuwegein

SKF heeft bekend gemaakt dat het in Europa twee Global Technical Centres wil bouwen: een in Nieuwegein en een in Göteborg in Zweden. In Nieuwegein betekent dit dat er naar verwachting meer dan honderd nieuwe ingenieurs nodig zijn en in Göteborg rond de vijftig.

SKF-CEO Tom Johnstone: 'Wereldwijd netwerk van technische centra'. '
SKF-CEO Tom Johnstone: 'Wereldwijd netwerk van technische centra'.
1/1
Meer over
Bedrijven

Het gaat om functies rondom productontwikkeling, metallurgie, chemie en lageranalayse. Het nieuwe centrum in Nieuwegein zal uiteraard nauw samenwerken met SKF's Engineering & Research Centre dat ook in Nieuwegein is gevestigd.

Samen zullen de twee nieuwe vestigingen het Global Technical Centre Europe (GTCE) vormen. SKF heeft al een Global Technical Centre India (GTCI) en is het Global Technical Centre China (GTCC) aan het vergroten en verhuizen naar Shanghai. De twee nieuwe centra gaan deel uit maken van een wereldwijd netwerk van technische centra dat SKF aan het ontwikkelen is, aldus SKF CEO Tom Johnstone.

In de laatste vier jaar heeft SKF het aantal patentaanvragen meer dan verdubbeld. Dit toont volgens Johnstone aan dat de toegenomen investeringen in onderzoek en ontwikkelingen hun vruchten afwerpen. De nieuwe centra laten volgens hem zien SKF de investeringen in onderzoek en ontwikkeling verder verhoogt en die dichter bij de klant brengt