Laatste nieuws:

6 januari 2014 11:18

Systomatic & Van Veenendaal heten voortaan Mparts

Met ingang van 1 januari 2014 zijn Systomatic en Van Veenendaal officieel gefuseerd. Gezamenlijk gaan ze hun activiteiten in de Benelux voortzetten onder de nieuwe naam Mparts.

Het bedrijfspand van Mparts'
Het bedrijfspand van Mparts
1/1
Meer over
Bedrijven

Achter de schermen werd al geruime tijd gewerkt aan de voorbereidingen voor deze fusie. Stefan van der Beek, eigenaar van Mparts: “Door de beide ondernemingen samen te voegen ontstaat een grotere synergie omdat de beide productpakketten volledig complementair zijn en kunnen we als organisatie dus nog meer toegevoegde waarde leveren. Zo ontstaan er dus nieuwe mogelijkheden voor ‘cross selling’.”

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de implementatie van een geheel nieuw SAP-systeem, waarin alle artikelen van Mparts zijn ondergebracht. In de Mparts omgeving is vanaf januari 2014 de front- en backoffice gekoppeld. Dit heeft als voordeel dat alle wijzigingen die in SAP worden doorgevoerd, ook direct online worden doorgevoerd en dat de totale orderstroom veel sneller kan worden afgehandeld.

Mparts kiest in de nieuwe samenstelling voor een duale strategie. Van der Beek: “Enerzijds zetten we in op de ‘online webshop’ met meer dan 30.000 verschillende mechanische componenten (bedienen, machine-elementen, bevestigen, aandrijven, bekabelen, beschermen, machines, opspannen, gereedschappen, optica en pneumatiek), en anderzijds op kennis. Kennis met betrekking tot product, markt en toepassing. Zo zijn er delen uit het totale pakket die wel getoond worden online, maar die niet via de webshop te bestellen zijn, omdat hiervoor specialistische kennis vereist is. Kennis die onze beide organisaties in ruim 95 jaar hebben opgebouwd. Dit geldt onder andere voor de pakketten industriële persen, drukvoegmachines, inspectiesystemen, pneumatiek en gasveren. Vanaf de ontwerpfase denkt Mparts hier graag over mee."

Interessant te melden is dat Mparts niet alleen de nieuwe bedrijfsnaam is, maar tevens wordt gelanceerd als eigen merk. Alle ‘mechanical solutions’ van de vooraanstaande leveranciers van Mparts zullen vanaf januari 2014 te bestellen zijn met het oude bestelnummer of via het nieuwe Mparts-nummer. Binnen afzienbare tijd zal het nieuwe Mparts-nummer het oude bestelnummer gaan vervangen. "Door de nieuwe opzet zijn onze klanten voortaan verzekerd van de laatste stand der techniek. Niet alleen kunnen we nu nog innovatievere oplossingen bieden, maar we kunnen ook betere adviezen geven en service”, aldus Van der Beek.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb