Laatste nieuws:

5 december 2013 11:11

RepRapPro bij RS Components

RS Components, heeft een distributieovereenkomst getekend met RepRapPro Ltd, die betaalbare, open-source 3D-printtechnologie aanbiedt aan engineers over de hele wereld. Het sluiten van de deal valt samen met de lancering van de laaggeprijsde RepRapPro Ormerod 3D-printer, die RS als eerste distributeur aanbiedt.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"Met de voordelige 3D-printer van RepRapPro Ormerod, gecombineerd met de gratis en intuïtieve DesignSpark Mechanical en bibliotheek met 3D-modellen van RS, breekt een nieuw tijdperk van 3D-ontwerp en rapid prototyping aan, waarin het uitgroeit van een niche-groep van CAD-specialisten naar een veel breder spectrum van gebruikers", zegt Mark Cundle, hoofd technical marketing bij RS Components. "Zonder overdrijven kunnen wij beweren dat dit voor engineers revolutionaire tijden zijn, die de kansen voor innovatie en snellere doorlooptijden immens zullen doen toenemen."

"Toen ik begon met het hele RepRap-project dacht ik dat het zou kunnen werken", aldus Adrian Bowyer, een van de directeuren van RepRapPro. "Met werken bedoel ik, dat, als je de machine in elkaar zou zetten, deze zijn eigen plastic onderdelen zou printen. Maar ik verwachtte niet dat er slechts een paar jaar later tientallen op RepRap-gebaseerde bedrijven zouden zijn over de hele wereld, en dat ik er zelf een zou helpen opzetten. Dus RepRap werkt zowel als een wereldwijd sociaal en economisch netwerk, als ook een succesvol ontwerpproject. En natuurlijk zijn we verheugd dat een distributeur als RS dit ook zo ziet."

Over RepRapPro

Het ‘Replicating Rapid Prototyper' project, ook bekend als ‘RepRap', werd in 2004 opgericht door Adrian Bowyer, een voormalige Senior Lecturer in de werktuigbouwkunde aan de universiteit van Bath in het Verenigd Koninkrijk, als een poging om 3D printing binnen handbereik te brengen van iedereen tegen lage, of tenminste redelijke kosten. Het RepRap project is een initiatief voor de ontwikkeling van een laaggeprijsde open-source 3D printer die de meeste van haar eigen componenten kan printen. RepRap printers gebruiken op Fused Filament Fabrication (FFF) gebaseerde 3D-printing methodes: ze gebruiken een computer-gestuurd, plastic-lijmpistool met een zeer fijne spuitmond en een spoel plastic die in een verwarmde kamer ingevoerd wordt. RepRapPro Ltd is een bedrijf geleid door Adrian, Jean-Marc Giacalone, die Ormerod ontwierp, en Adrian's dochter Sally.