Laatste nieuws:

28 november 2013 11:39

Wie wint de MKB Innovatie Top 100 in 2014?

De inschrijving voor de MKB Innovatie Top 100 is geopend. De MKB Innovatie Top 100 wordt mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en de Kamer van Koophandel, waar Syntens Innovatiecentrum per 1 januari 2014 in opgaat. De afgelopen acht jaar is deze prijs onder regie van Syntens uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB.

Ecofont won dit jaar de hoogste notering. Volgens oprichter Alexander Kraaij (rechts) hebben ruim drie miljoen mensen dit font gedownload.'
Ecofont won dit jaar de hoogste notering. Volgens oprichter Alexander Kraaij (rechts) hebben ruim drie miljoen mensen dit font gedownload.
1/1
Meer over
Bedrijven

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is en het vergroten van de kansen van innovatieve ondernemers met groeiambitie, één van de pijlers van de nieuwe Kamer van Koophandel. De 100 bedrijven en hun innovaties worden medio 2014 bekend gemaakt.

Letter met gaatjes

De hoogste notering in 2013 was voor Ecofont uit Utrecht. Ecofont is een font dat er uitziet als gatenkaas, maar alleen als je er een vergrootglas boven houdt. Onze hersenen negeren de gaatjes, voor het gewone oog leest de letter als normaal. Alleen de printer merkt het verschil: die heeft tot 50% minder inkt of toner nodig. En dat scheelt aanzienlijk.

De ambitie van deze winnaar van de MKB Innovatie Top 100 2013 kent geen grenzen. "Vier jaar geleden bedachten we het gaatjesprincipe," vertelt Alexander Kraaij, oprichter van Ecofont, "inmiddels hebben ruim drie miljoen mensen het gratis gedownload en doorgestuurd naar een veelvoud van vrienden en bekenden."

Beoordeling

In het voorjaar van 2014 gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek' doen door gebruik te maken van Google.

Restrictie

Uitsluitend bij de Kamer van Koophandel geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich vanaf nu nomineren. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.