Laatste nieuws:

25 november 2013 13:11

Opleiding explosieveiligheid volgens de IECEx 05!

Vanaf dit najaar biedt Reed Business Opleidingen de opleiding ‘Atex-009 Design explosion safe installations' aan. Momenteel wordt deze opleiding volgens Reed nergens anders ter wereld aangeboden. Engineers kunnen nu voor het eerst gecertificeerd worden voor het ontwerpen van explosieveilige installaties.

atex'
atex
1/1
Meer over
Bedrijven

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die medeverantwoordelijk zijn voor het juiste ontwerp en de selectie van materialen en componenten. Tijdens dit ontwerp houden zij al rekening met toekomstige installatie en onderhoudswerkzaamheden.

Wat leert de deelnemer tijdens de opleiding Atex-009?

  • Installatie-eisen voor apparatuur/installaties inexplosieve atmosferen;
  • Installatieplanning voor apparatuur/installaties in explosieve atmosferen;
  • Gewone geclassificeerde explosieve atmosferen;
  • Binnen het ontwerp vast rekening te houden met explosieve atmosferen;
  • Praktische toepassing van de norm EN/IEC 60079-14 en aanverwante normen.

 

Opzet opleiding

De opleiding wordt over drie dagen gespreid (één dag per week) en er is een terugkomdag na circa 3 weken. Voor deze tussenliggende periode krijgt de deelnemer een opdracht mee.
De leerstof is in het Engels opgesteld, overeenkomstig de informatie van fabrikanten waarmee ontwerpers dagelijks werken. De klassikale bijeenkomsten worden in het Nederlands verzorgd. Optioneel kan de cursist een erkend PBNA-examen volgen. Meer informatie over de inhoud van de opleiding is hier te downloaden.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb