7 oktober 2013 11:46

Yaskawa Techniekdagen met industriële robotica- en motiontoepassingen

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober organiseren de samenwerkende bedrijven Yaskawa, Vipa en MCA de Yaskawa Techniek Dagen. Er zal op dit evenement een grote verscheidenheid aan demonstraties van industriële robotica- en motiontoepassingen te zien zijn, waarbij het draait om de interactie tussen de verschillende technieken.

Met het recentelijk samengaan van Yaskawa en Vipa wordt er een steeds duidelijkere richting gegeven aan de verdere integratie en beheer van de verschillende platforms. Het wordt voor machinebouwers en eindgebruikers gemakkelijker om de verschillende technieken te integreren en met elkaar te laten samenwerken. Met ‘live' demonstraties worden gebruiksvriendelijke koppelingen getoond tussen PLC en frequentieregelingen, servobesturingen en robots.

Op de techniekdagen zijn onder meerdiverse picking, packing en palletising oplossingen te zien met Yaskawa robots. Belangrijk aandachtspunt voor aandrijftechniek is energiebesparing, met voorbeelden  van IE4 systemen, en ook van de Yaskawa Matrix frequentieregeling, waarmee onder andere rem energie kan worden teruggewonnen.

Diverse lezingen complementeren de demonstraties, zoals de lezing "Servo-motoren aansturen vanuit een virtuele realiteit"  door de TU Delft; "Open Robot Controller"door Yaskawa, over de diverse mogelijkheden voor flexibele integratie van robots; "Yaskawa's Energy-saving method with an IPM-Motor and Frequency Inverter" door dr. Sadayuki Sato, en tot slot "Profibus en/of Profinet? Stel uw eigen CPU samen".

De techniekdagen vinden plaats op 22 en 23 oktober in het conferentiecentrum Koningshof - Beneluxhal, Locht 117   Veldhoven. Het programma loopt op beide dagen van 12 tot 20 uur.

Kijk voor meer informatie op  http://www.motoman.nl/    en  http://www.yaskawa.eu.com/  

Foto's:

Yaskawa Techniek Dagen

© Aandrijvenenbesturen.nl