Laatste nieuws:

30 september 2013 09:39

Efficiency seminar: een helpende hand voor de industrie

De aandacht ligt in de industrie onverminderd op procesverbetering, kostenreductie, innovatie en duurzaam produceren. Hollander Techniek biedt een helpende hand in de vorm van een seminar met efficiency als leidend thema. Op het seminar, dat op 17 oktober wordt gehouden komen actuele ontwikkelingen aan bod: lean, simulatie, energie-efficiency en innovatiesubsidies.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Wat is Lean? Waar moet ik beginnen? Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen? En wat is de link tussen duurzaamheid en Lean? Jacqueline Hofstede van Ynova en Lean Innovation Network vertelt over de ervaringen die zij de afgelopen jaren heeft opgedaan op dit vlak en geeft haar visie over de toekomstige ontwikkelingen. 

Energie-efficiency in de industrie krijgt op dit moment in veel gevallen onvoldoende aandacht, terwijl er volop kansen zijn. Hierover vertelt teammanager energie Fons Pennartz van KWA Bedrijfsadviseurs, dat voor zo'n 150 bedrijven een Energie Efficiency Plan (EEP) opstelde. Als casus worden onder andere de inspanningen in de ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gebruikt. Hier is een aanzienlijke besparing in de vriestunnel gerealiseerd.

Steeds meer productiebedrijven maken voor de bouw van fabrieken of het vernieuwen van bestaande proceslijnen gebruik van simulatie. "Investeringen in nieuwe proceslijnen vergen vaak miljoenen euro's. Simulatie geeft volop inzicht in hoe het productieproces straks in de praktijk gaat functioneren en geeft dus zekerheid of een investering rendeert", zegt Jaap Westerink van simulatiespecialist Ergo-Design.

Om subsidie voor hun innovatieprojecten te krijgen konden productiebedrijven tot voor kort bij de overheid terecht. Tegenwoordig moet het gezocht worden in Brussel. De Europese Commissie heeft tientallen miljarden euro's beschikbaar voor innovatie in talrijke programma's. Steven Lobregt van Sparkling Projects is een specialisten op het gebied van innovaties en subsidies. Hij heeft het over de aanpak en mogelijkheden die reeds zijn benut.

Er zijn nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan op www.hollandertechniek.nl/seminar

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb