Laatste nieuws:

19 september 2013 09:22

Triton neemt pneumatiekactiviteiten Bosch Rexroth over

Bosch Rexroth verkoopt de wereldwijde pneumatiekactiviteiten (Rexroth Pneumatics) aan de Duits-Scandinavische investeringsmaatschapij Triton. De contracten hiervoor zijn onlangs getekend. Over de overnameprijs zijn geen mededelingen gedaan.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

“De overname door Triton, is een logische stap om de verdere ontwikkeling van de pneumatiekactiviteiten mogelijk te maken“, aldus Karl Tragl, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth. In de afgelopen jaren was Bosch Rexroth succesvol in de pneumatiekmarkt en heeft het concern de voorwaarden gecreëerd om marktaandeel te winnen.

Reeds in het voorjaar van 2012 kwam Bosch Rexroth met de aankondiging de pneumatiekactiviteiten te willen verkopen. Het doel was extra groeikansen te creëren voor de langere termijn, met name in markten buiten de productieautomatisering waar Bosch Rexroth zich op richt.

Peder Prahl, Directeur van de General Partner van Triton Fonds, is optimistisch over de overname van Rexroth Pneumatics: “Rexroth Pneumatics heeft uitstekende kansen om te profiteren van de wereldwijde groei op het gebied van automatisering. Wij zijn er van overtuigd dat via gerichte investeringen Rexroth Pneumatics als zelfstandige onderneming succesvol kan opereren.“

Sinds de oprichting in 1997 heeft Triton een investeringsportfolio in middelgrote ondernemingen opgebouwd. Triton richt zich veelal op Noord-Europa. Het omvat bedrijven in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. De investeringsmaatschappij concentreert zich op drie sectoren: industrie, commerciële dienstverlening en consumentenproducten/healthcare.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb