Laatste nieuws:

8 augustus 2013 10:15

Nationaal Zakenauto Onderzoek zoekt berijders en bedrijven

De jaarlijkse versie van het Nationaal Zakenauto Onderzoek is gestart. De initiatiefnemers Automobiel Management (AM), RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie en de VNA Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen vragen personen die rijden in zakenauto's en bedrijven die zakenauto's inzetten aan het onderzoek mee te doen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werknemer, werkgever en zelfstandige op het gebied van (auto)mobiliteit? En wat zijn daarvan dan de gevolgen?

Onderzoek naar trends, ontwikkelingen en gedrag

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek doet onderzoek naar die gevolgen en levert de trends en ontwikkelingen die het gevolg zijn van het gedrag van berijders en bedrijven. Het gedrag kan uit henzelf komen maar het kan ook het gevolg zijn van veranderende wet- en regelgeving (denk aan de bijtelling) en van ontwikkelingen op technisch gebied in de autoindustrie (verduurzaming, elektrificatie).  Al deze zaken beïnvloeden het keuze- en rijgedrag van berijders van zakenauto's enerzijds en het beleid van bedrijven en fleetowners anderzijds.

Beleid toetsen  

De autobranche, de wereld van fleet en lease en de politiek kunnen hun beleid en verwachtingen toetsen aan de harde werkelijkheid die uit het NZO 2013 zal voortkomen. Doordat aan de deelnemers in sommige delen van het onderzoek ook naar toekomstig gedrag wordt gevraagd, gaat van het onderzoek ook een voorspellende waarde uit. 

AM, RDC en VNA vragen personen die rijden in zakenauto's en bedrijven die zakenauto's inzetten mee te doen aan het onderzoek. Het NZO wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Meedoen betekend tevens kans op de nieuwe iPad 4 of de Electric Driving Experience: een uitgebreide kennismaking van een week met de nieuwste generatie elektrische auto's.

Link enquête gebruikers van een auto van de zaak

Link enquête bedrijven die zakelijke auto's inzetten

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb