Laatste nieuws:

8 augustus 2013 10:08

Ametek Process Instruments sluit contract voor 4,6 miljoen

Aan Ametek Process Instruments is een contract voor 4,6 miljoen Amerikaanse dollar toegekend om UV procesgasanalysatoren te leveren voor het Shah gasveldproject van de Abu Dhabi Gas Development Company.

Model 931 analysator voor één soort gas past hogeresolutie UV-technologie zonder bewegende delen toe'
Model 931 analysator voor één soort gas past hogeresolutie UV-technologie zonder bewegende delen toe
1/1
Meer over
Bedrijven

De analysatoren worden gebruikt in de zwavelterugwinningsinstallaties (SRU's) en restgasbehandelingsinstallaties (TGTU's), die naar verwachting het grootste complex van dit soort ter wereld zullen vormen.

Saipem, het projectmanagementbedrijf, heeft Ametek geselecteerd wegens haar uitgebreide ervaring met zwavelterugwinning over de hele wereld en de prestaties van haar analysatoren bij soortgelijke projecten.

Het Shah gasveldproject, van 10 miljard Amerikaanse dollar, is een van de grootste groene ontwikkelingsprojecten voor veldgas die ooit zijn ondernomen. Naar verwachting zullen ongeveer een miljard kubieke voet per dag (bcf/d) zuur gas tot 0,5 bcf/d bruikbaar gas worden verwerkt.
Het project omvat installatie van de volgende Western Research-analysatoren:

  • Twaalf Model 900 luchtbehoefte-analysatoren. Deze veelzijdige unit, die specifiek is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de nieuwste zwavelterugwinningsprocessen, kan tot vijf soorten tegelijk meten.
  • Twaalf Model 931 analysatoren voor één soort gas. In de Model 931, een robuuste fotometrische gasanalysator voor één component in een ontploffingsvrije behuizing, wordt de bedrijfseigen hogeresolutie UV-technologie van AMETEK toegepast, waarbij geen bewegende delen zijn betrokken.
  • Vier Model 930 H2S dampruimte-analysatoren. De Model 930 is ontwikkeld voor nauwkeurige meting van H2S-damp in putten waarin vloeibare zwavel wordt opgeslagen, en heeft in de praktijk bewezen zowel H2S en SO2 betrouwbaar te kunnen controleren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb