Laatste nieuws:

22 juli 2013 14:31

Igus-producten ontvangen iF product design awards

Igus, fabrikant van kabelrupsen en polymeerglijlagers, heeft twee product-awards ontvangen. Binnen het kader van de iF design awards 2013, overhandigde de internationale jury aan Igus de iF product design award voor de e-spool en de triflex TRLF.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De jury, bestaande uit 50 wereldwijd bekende design-experts, bekroonde dit jaar twee igus-producten op het gebied van kabelrupsen. De e-spool van igus vormt een alternatief voor de klassieke kabeltrommel. Een standaard-kabelrups wordt op/van een haspel gerold. Een terugtrekveer zorgt daarbij steeds voor de correcte lengte en spanning van de kabelrups. Een sleepring is niet vereist, waardoor in de kabelrups kabels en slangen tot een maximale diameter van 16 millimeter voor verschillende media plaatsbesparend kunnen worden opgerold. Op deze wijze kunnen telescopische toepassingen, bijvoorbeeld in de licht- en toneeltechniek, in kleine ruimtes worden gerealiseerd.

De triflex R TRLF is een lichte en voordelige kabelrups voor bewegingen in drie assen. Dankzij de ronde bouwwijze zijn de triflex R-producten ideaal voor robottoepassingen omdat ze in alle richtingen kunnen worden bewogen. De afzonderlijke kettingschakels van de TRLF-serie met een indeling volgens het driekamersysteem kunnen eenvoudig via een klikslot worden geopend om e-kabels of mediaslangen te plaatsen of te vervangen.

Met de twee iF product design awards onderstreept igus opnieuw haar competentie op het gebied van industriedesign. "Ook dit jaar heeft de jury weer producten van igus onderscheiden voor het bijzondere design", vertelt Igus-CEO/directeur Frank Blase. "Sinds 1987 hebben wij in totaal voor 26 nieuwe producten, deze prijs ontvangen. Het is en blijft ons doel om producten op de markt te brengen die gebruiksnut en design met elkaar combineren."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb