Laatste nieuws:

16 juli 2013 15:18

Schneider Electric wil Invensys overnemen

Schneider Electric heeft de intentie Ivensys over te nemen bevestigd. Invensys bracht op 11 juni het bericht naar buiten dat Schneider Electric een indicatief bod van 505 pence per gewoon aandeel Invensys had uitgebracht. Hiervan zou 319 pence per aandeel contant worden uitgekeerd en 186 pence in nieuwe Schneider aandelen. De raad van bestuur van Invensys deelde in het bericht mee dat het aan Schneider had overgebracht dat 505 pence per gewoon aandeel een aanvaardbaar bod zou kunnen zijn.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Volgend op deze mededeling kwam Schneider Electric met de mededeling dat beide partijen met elkaar in gesprek waren over een mogelijk bod op de uitstaande aandelen en de aandelen die nog worden uitgebracht. Met de het bod zou Schneider zijn aandacht meer willen gaan richten op fabrieksautomatisering.

Bovendien zou de overname de toegang tot "elektro-intensieve sleutelsegmenten, waar Schneider Electric leidende laag- en middenspannings- en energiemanagement-oplossingen aanbiedt" voor de nieuwe onderneming aanzienlijk vergroten. Met de overname zou het bedrijf ook een leidende positie gaan innemen in de snelgroeiende softwaremarkt voor industriële operationeel-rendementsoplossingen.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb