Laatste nieuws:

8 juli 2013 11:21

3DPrintNL, evenement over 3D printen en scannen

3DprintNL is een nieuw, groots opgezet, evenement op het gebied van 3D printen in Nederland. Of het nu gaat om de nieuwste technologieën of de meest geavanceerde toepassingen; alles rondom 3D printen en scannen komt aan bod. Het voor bezoekers gratis toegankelijke evenement bestaat uit een beurs en een congres. 3DprintNL vindt plaats op 19 september en begint om 13.00 uur op het Vishay terrein, Ceintuurbaan 15 in Zwolle.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

3DprintNL brengt 3D printen en scannen onder de aandacht van een breed publiek.Het doel is informeren, kennis delen en innoveren rondom deze nieuwe technieken en toepassingen en daarmee mogelijkheden creëren voor het MKB.

Eén van de sprekers tijdens het congres is prof. A. Werth van het Hampden-Sydney College in Virginia, VS. Samen met Hogeschool Windesheim onderzoekt hij op dit moment de wonderbaarlijke filtereigenschappen van de baleinen van walvissen. Daartoe zijn de baleinen en het tandvlees van de gestrande bultrug Johanna gescand en nagemaakt in een 3D geprint model. Tijdens 3DprintNL vertelt hij over de voortgang en resultaten.

Tevens zullen de onderzoeksresultaten van het project Rapid Manufacturing van het lectoraat Kunststoftechnologie van Hogeschool Windesheim worden gepresenteerd.

MKB-bedrijven, kennisinstellingen en vertegenwoordigers uit verschillende sectoren ontmoeten elkaar op de beursvloer van 3DprintNL. Tijdens de beurs zal een deskundigenpanel aanwezig zijn om de vragen van bezoekers te beantwoorden op diverse gebieden; van de mogelijkheden van 3D printen en scannen in de breedste zin van het woord tot vragen op financieel gebied.

Kijk hier voor meer informatie. Op deze site kunnen bezoekers en exposanten zich eveneens aanmelden voor deelname.

De organisatie van 3DPrintNL is in handen van Hogeschool Windesheim, Polymer Science Park, Stenden Pré, en Oost NV. De provincie Overijssel, de provincie Drenthe, Kamer van Koophandel Oost-Nederland en Kennispoort regio Zwolle ondersteunen dit initiatief.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb