Laatste nieuws:

3 juli 2013 10:48

Alewijnse, 125 jaar pionieren en innoveren

Vorige maand is het boek ‘Alewijnse, 125 jaar pionieren en innoveren ' verschenen – een geschiedschrijving over Alewijnse en de ontwikkeling van de elektrotechniek in Nederland. Het boek is geschreven door historicus Rob Wolf en is te bestellen bij boekhandel Roelants in Nijmegen en kost 20 euro.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Het boek schetst een beeld van familiebedrijf Alewijnse door de jaren heen. Elke generatie heeft zo zijn eigen stempel op het bedrijf gedrukt, maar er zijn ook duidelijke overeenkomsten. De geschiedenis laat zien dat pionieren en innoveren de vier generaties Alewijnse in het bloed zit. Met over de grenzen heen kijken en onderzoeken van nieuwe mogelijkheden als rode draad.

Research

Wolf en initiatiefnemer Cees Alewijnse - van de derde generatie en vader van de huidige directeur Dick Alewijnse - hebben voor dit boek uitgebreide research gedaan en fotoselecties gemaakt. Vooral via gesprekken met (oud-)medewerkers, maar ook aan de hand van inzichtgevende citaten, teksten uit personeelsbladen en beeldmateriaal wordt de lezer meegevoerd door de geschiedenis van Alewijnse.

Pioniers

Het boek start met een beschrijving van Cornelis Alewijnse die in 1889 de gloeilampenfabriek Roothaan en Alewijnse opricht en tijdens de viering van een halve eeuw Edison, in 1929, een prijs krijgt uitgereikt als een van de pioniers van de Nederlandse elektrotechniek. Het boek eindigt met een beschrijving van het hedendaagse Alewijnse, een state-of-the-art en innovatief product- en systeemintegrator van onderdelen uit elektrotechniek, ict, automatisering, technisch beheer, installatietechniek en energie. Inmiddels heeft de onderneming vestigingen verspreid over Nederland, Roemenië, Denemarken, Oekraïne, Vietnam, Qatar, Brazilië, Turkije en China en realiseert met zo`n 1.100 medewerkers 120 miljoen euro omzet.

www.alewijnse.nl
www.roelants.nl

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb