Laatste nieuws:

30 mei 2013 10:44

TU/eXperience: slimste uitje in leukste regio

Scoor een goal tegen voetbalrobots, ga aan de slag met spannende proefjes of maak je eigen hartklep. Dit en nog veel meer kan op zondag 2 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur als de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) haar deuren opent voor het grote publiek. Dan is de jaarlijkse TU/eXperience-Publieksdag, waarop jong en oud een uniek en leerzaam kijkje kan nemen in de wereld van wetenschap en technologie.

foto: TU Eindhoven/Bram Berkien'
foto: TU Eindhoven/Bram Berkien
1/1
Meer over
Bedrijven

Aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoeken dagelijks honderden onderzoekers, docenten en studenten naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid en slimme mobiliteit. Denk aan auto's die het fileprobleem oplossen, een hart dat zichzelf geneest of een lichtschakelaar die te bedienen is met je gedachten. Op zondag 2 juni krijgt jong en oud de gelegenheid om de toekomst te beleven, met uiteenlopende activiteiten op en rond het TU/e-terrein. De dag staat grotendeels in het teken van energie, gezondheid en slimme mobiliteit. Toegang is gratis.

Teveel om op te noemen

Zo is bijvoorbeeld te zien hoe zorgrobots in de toekomst onderdeel kunnen uitmaken van het dagelijks leven, of kan men proberen een goal te scoren tegen voetbalrobots. De nieuwe elektrische raceauto en andere slimme auto's presenteren zichzelf en er zijn allerlei spannende proeven om mee aan de slag te gaan. Kinderen kunnen een eigen hartklep maken, meedoen aan een historische quiz of met een 3D-printer een tandenborstel of drinkbeker ontwerpen. Het complete programma van de TU/eXperience-Publieksdag staat hier: http://www.tuexperience.nl/.

Dutch Technology Week

De TU/eXperience-Publieksdag maakt deel uit van de Dutch Technology Week (DTW), die voor de 2e keer wordt georganiseerd, van 31 mei tot en met 7 juni. Andere activiteiten tijdens de DTW waarbij de TU/e is betrokken zijn onder meer het Eindhovens Studenten Symposium '50 tinten groen' op maandag 3 juni, over de rol van duurzaamheid in bedrijven, en TEDx Brainport op 4 juni met onder andere TU/e-hoogleraar Maarten Steinbuch als spreker. Het complete programma van de DTW is te vinden op: http://www.dutchtechnologyweek.nl/.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb