Laatste nieuws:

2 mei 2013 11:27

KMWE doet grootste investering

KMWE, toeleverancier voor de hightech industrie en aerospace, investeert dit jaar in de productielocatie Precision Components en Precision Systems. Het gaat om de grootste investering in de historie van KMWE. De investering van vijf miljoen euro is het gevolg van het toenemend gebruiken van titanium en stalen onderdelen voor de hightech machinebouw en de aerospace en de eveneens toenemende complexiteit en afmetingen van de producten.

KMWE'
KMWE
1/1
Meer over
Bedrijven

De eerste Makino A81M in Nederland is zojuist in gebruik genomen. Dit is een nieuw, nauwkeurig, vijfassig bewerkingscentrum dat speciaal is uitgerust voor de verspaning van grote, complexe Titanium onderdelen. Deze investering is in lijn met het doel van KMWE om een leidende positie in de verspaning van titanium te verwerven. Bovendien zijn nieuwe opspanmethodieken, freesstrategieën en gereedschappen ontwikkeld waarmee een substantiële reductie in verspaningstijden wordt gerealiseerd.

In juli 2013 wordt het machinepark tevens verder uitgebreid met de inmiddels vijfde volledig gerobotiseerde productiecel voor 24/7 productie. De robot verzorgt de handling van pallets, producten en tooling tussen twee vijfassige bewerkingscentra. Hiermee continueert KMWE de keuze voor een universeel machinepark in al zijn vestigingen, dit om flexibel en snel te kunnen reageren bij een toenemende vraag in de markt.

Gezien de toenemende complexiteit en kwaliteitseisen is ook de meetcapaciteit voor grotere producten verder uitgebreid. In april is de achtste  coördinatenmeetmachine van Mitutoyo geïnstalleerd. Het betreft een machine met een meetbereik van X 1205, Y 3005 en Z 1005 mm.

Bij Precision Systems is KMWE begonnen met de uitbreiding van de cleanroom. Er wordt een extra cleanroom gebouwd van ongeveer 500 m2. Hiermee stijgt de totale cleanroomoppervlakte naar bijna 1000 m2. De nieuwe cleanroom wordt uitgevoerd in klasse ISO 6, met ISO 5 werkplekken. Hiermee is KMWE klaar om de nieuwste producten, onder andere EUV-producten voor onder meer ASML, te assembleren. Na de uitbreiding van de cleanroom zal ook de huidige cleanroom worden opgewaardeerd naar de nieuwe zuiverheidsklasse.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb