Laatste nieuws:

29 april 2013 10:18

Copa-Data start onderzoeksproject met intelligente user interfaces

Met een toename in het gebruik van moderne hardwaretechnologie in industriële omgevingen, zoals smartphones en tablets, is er ook een toenemende vraag naar nieuwe operationele-, interactie- en visualisatieconcepten. In het kader van het onderzoeksproject "zenon Smart Interfaces" richt Copa-Data zich op deze nieuwe eisen vanuit de markt.

Zenon smart interface'
Zenon smart interface
1/1
Meer over
Bedrijven
Het onderzoeksproject is enerzijds gericht op intelligente gebruikersinterfaces die zich kunnen aanpassen aan de specifieke situatie en aan de gebruiker. Anderzijds richt men zich op de bijbehorende interactieconcepten die het gebruikelijke operationele ontwerp overtreffen. Het doel is om een automatiseringssysteem de hardware te laten detecteren waar het op draait en zich automatisch te laten aanpassen voor een geoptimaliseerde bediening voor specifieke onderdelen. Oplossingen die voortvloeien uit dit onderzoek moeten voldoen aan vier innovatie-vereisten:

1. nieuwe operationeleinteractie concepten;

2. intelligente besturingselementen (gebruikersinterface);

3. aanpassingen voor het gebruik op mobiele apparaten, en

4. ondersteuning tijdens engineering en applicatie ontwerp.

Adaptive user interfaces

Reinhard Mayr, product manager bij Copa-Data, legt uit: "Medewerkers of onderhoudspersoneel zouden de processen op een tablet PC willen zien. Bijvoorbeeld ter controle of om direct de bediening van de productie over te nemen. Anderen zien graag hun planning voor vergaderingen op een tablet PC en willen het liefst de belangrijkste cijfers op hun mobiele apparaten ontvangen. Het gaat dus allang niet meer over de beschikbaarheid van data onafhankelijk van tijd en plaats, maar meer over de meest ideale presentatie en communicatiemogelijkheden - afhankelijk van het uitvoerapparaat. We willen deze uitdagingen in dit nieuwe onderzoeksproject tot uitvoering brengen."

http://www.sigmacontrol.eu/

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb