Laatste nieuws:

4 april 2013 09:38

Regelgeving machines anno 2013 en verder

Sinds 3 januari is de nieuwe RoHS richtlijn van kracht. Verder wordt in 2013/2014 een tiental verschillende EU-Richtlijnen ‘gestroomlijnd' onder het New Legislative Framework (NLF). Ook is er een nieuwe richtlijn voor de afvalverwerking voor elektrische en elektronische apparatuur (WEEE) in aantocht en worden verordeningen voor energiezuinige apparatuur gepubliceerd. Daarnaast is er een nieuwe verordening EU 1025/2012 betreffende normalisatie verschenen om het proces van het opstellen van normen en de communicatie te verbeteren door de drempels voor het midden- en kleinbedrijf (KMO's) te verlagen. Kortom, voldoende aanleiding tot een grondige update.

Ir. Paul Hoogerkamp'
Ir. Paul Hoogerkamp
1/1
Meer over
Bedrijven

Ir. Paul Hoogerkamp, consultant bij Mecid, en mr. Michael Gerrits, advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten presenteren die update op het Safety Event 2013, dat plaatsvindt op 14 mei in het Evoluon. Zij zijn de eerste sprekers in een intensief programma van inleidingen, Learnshops, consulten door Safety Doctors en een kennismarkt. Dit alles onder het motto ‘Machineveiligheid in de praktijk'.

Paul Hoogerkamp studeerde werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en was 10 jaar werkzaam bij Philips en 4 jaar bij ASML als mechatronisch constructeur. Sinds 1991 heeft hij zijn eigen adviesbureau Mecid, dat zich bezighoudt met de implementatie van productregelgeving en normen op het gebied van machineveiligheid.
Als voorzitter van de normcommissie Machineveiligheid van het NEN is hij betrokken bij normalisatie van machineveiligheid binnen de CEN en ISO. Hij heeft zitting in diverse werkgroepen, onder andere met betrekking tot risicobeoordeling, gebruikersinstructies, veiligheidsafstanden en ergonomie.

Michael Gerrits is verbonden aan Van Diepen Van der Kroef advocaten te Amsterdam. Hij is bij uitstek de juridisch specialist van Nederland op het gebied van industriële (product)veiligheid. Dankzij zijn expertise is Gerrits (onder meer), in opdracht van de Europese Commissie, als adviseur van de regering van eenn van de EU-lidstaten betrokken geweest bij de implementatie van de Europese Nieuwe Aanpakrichtlijnen (de richtlijnen die voorzien in CE-markering) in de betreffende nationale wetgeving.
Hij adviseert diverse Nederlandse en buitenlandse multinationals bij het implementeren van de CE-markering - en aanverwante wetgeving - in het bijzonder in relatie tot de Arbeidsomstandighedenwetgeving - binnen bedrijfsprocessen. Ook treedt hij regelmatig op als spreker bij cursussen, seminars en symposia, en daarnaast schrijft hij met regelmaat artikelen voor diverse uitgaven op het gebied van industriële veiligheid en intellectueel eigendom.

Kijk hier voor het complete programma van het Safety Event 2013

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb