Laatste nieuws:

27 maart 2013 09:59

Keba neemt Nederlands automatiseringsbedrijf over

Automatiseringsspecialist Keba AG uit Oostenrijk, gevestigd in, verkrijgt een meerderheidsaandeel in Delem B.V., een bedrijf in de automatisering van kantpersen, gevestigd in Eindhoven. Met deze acquisitie bouwt Keba zijn positie en automatiseringskennis verder uit en begeeft zich in een nieuw marktsegment. De overeenkomst tussen beide bedrijven is op 26 februari 2013 ondertekend.

Gerhard Luftensteiner'
Gerhard Luftensteiner
1/1
Meer over
Bedrijven

"We zijn blij dat we met Delem over een bedrijf beschikken met een omvangrijke ervaring en een excellente knowhow in de automatisering van kantpersen. Zij leveren uitstekende oplossingen die wereldwijd door bekende machinebouwers worden gebruikt", aldus Gerhard Luftensteiner, directievoorzitter van Keba.

Delem is wereldwijd actief en dan met name in Azië. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig boekjaar 14,8 miljoen euro. Delem heeft momenteel 47 medewerkers in dienst.
De oprichters en eigenaren van Delem hebben zich enkele jaren geleden uit het actieve bedrijfsleven teruggetrokken en de operationele leiding in handen gegeven van een ervaren managementteam. In het kader van de nu tot stand gekomen opvolgingsregeling had Keba de mogelijkheid een meerderheidsaandeel te verwerven.

Delem blijft een zelfstandig bedrijf binnen de Keba Groep. De operationele leiding blijft in handen van het managementteam.

Via Keba krijgen de klanten van Delem toegang tot een groter aanbod van producten en technieken.
Eddie Draaisma, directeur van Delem, benadrukt: "Wij zijn heel blij met Keba een nieuwe eigenaar te hebben gevonden, die net als wij veel belang hecht aan innovatie en klantgerichtheid en zo de verdere ontwikkeling van Delem actief kan stimuleren."

"De industriële automatiseringsactiviteiten van Keba in de huidige marktsegmenten kunststof, robotica, verpakking en mobiele bediening / Human Machine Interface worden door de overname van Delem uitgebreid met het segment plaatbewerking, waardoor onze positie in de industriële automatisering verder wordt uitgebouwd", licht Gerhard Luftensteiner toe, "een bewijs, dat Keba consequent vasthoudt aan de verdere internationalisatie via overnames en de oprichting van nieuwe dochterbedrijven."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb