Laatste nieuws:

21 maart 2013 12:21

Machineveiligheid in de praktijk thema vierde ‘Safety Event’

Op 14 mei 2013 beleeft het Engineering Event: Safety – beter bekend als ‘Safety Event’ – de zijn vierde editie in het Evoluon in Eindhoven en bevestigt daarmee zijn positie als toonaangevend, onafhankelijk veiligheidsevenement voor Nederland en België. Dit jaar maakt een van de bezoekers bovendien kans op een gratis privé-consult met een van de ‘Safety Doctors’. De kosten voor deelname bedragen op dit moment nog € 99,-. De organisatie is in handen van MYbusinessmedia.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Richting geven

Onafhankelijke sprekers, een representatieve doorsnede van aanbieders van veiligheidsproducten en –diensten op de ‘Safety markt’ én de unieke mogelijkheid voor de bezoeker om vooraf zelf richting te geven aan de rondetafelgesprekken met de ‘Safety Doctors’ zijn ook dit jaar weer de kenmerkende ingrediënten van het Safety Event. Dit jaar worden die middelen ingezet voor de invulling van het thema ‘Machineveiligheid in de praktijk’.

Plenaire sessies

De eerste plenaire sessie gaat van start om 9.35 uur en geeft een overzicht en vooruitblik op de jongste en toekomstige ontwikkelingen op het terrein van de regelgeving. De tweede plenaire sessie gaat in op een reeks aan vragen als ‘Er zijn standaard componenten en veiligheidscomponenten, maar wat is nu eigenlijk het ‘echte’ verschil en wat kan een gebruiker zelf doen om het kaf van het koren te onderscheiden?’ Een lezing met veel praktijkvoorbeelden en aanknopingspunten voor de machinebouwer of -gebruiker die wel een veilige machine wil ontwerpen en bouwen. De derde en laatste plenaire sessie gaat in op het onderwerp netwerkbeveiliging. Het dilemma van de automatiseerder is dat wij aan de ene kant het netwerk willen openen en aan de andere kant het automatiseringsnetwerken willen beveiligen. In de presentatie wordt uitgelegd hoe bedrijven hiervoor een gedegen ‘Cyber Security plan’ op kunnen stellen.

Parallelsessies

Na de lunch en een tweede sessieronde met de ‘Safety Doctors’ is het tijd voor de parallelsessies. Een van de sessies heeft als titel ‘CE-markeren van een productiecel met laserlas-robot in 15 stappen’ – een interactieve sessie voor praktijkgerichte technici. De tweede praktijksessie behandelt de praktische aanpak van functionele veiligheid in hydrauliek en pneumatiek. De derde parallelsessie behandelt het schrijven van technische documentatie en handleidingen als onderdeel van het ontwerpproces. In de sessie wordt aangegeven hoe de ontwerper met enkele praktische tips over het schrijven van instructies zijn functionele ontwerp tevens veilig kan maken. Eveneens wordt aangegeven hoe het technisch constructiedossier simultaan kan worden opgezet.

Geen reden

Zoals een van de bezoekers van de voorgaande editie het samenvatte: "Er is geen reden om hier als techneut of manager niet naar toe te gaan." De vierde editie van het Safety Event wordt gesponsord door Euchner, Festo, Omron, Pilz, Schneider Electric, Sick, TCPM, Fusacon, Elobau, Inrato, Troax, Fortop en D&F.

Meer informatie? Ga naar www.engineersonline.nl/safetyevent

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb