Laatste nieuws:

15 november 2012 11:21

I-Collector wint Logistica Award

Het bedrijf i-Collector Europe uit Almere heeft op de openingsdag van de vakbeurs Logistica 2012, de Logistica Award 2012 gewonnen voor de i-Collector. Dit intelligente magazijn buffer en orderverzamelsysteem maakt het mogelijk om volautomatisch orders te verzamelen op itemniveau.

René de Koster (l) van Logistica reikt de award uit aan Fred Bokhorst (r), van i-Collector Europe.'
René de Koster (l) van Logistica reikt de award uit aan Fred Bokhorst (r), van i-Collector Europe.
1/1
Meer over
Bedrijven

De i-Collector biedt een oplossing voor het handmatig verzamelen van orders op itemniveau, met name in e-commerce en fulfilment toepassingen, waar een directe beschikbaarheid van de producten, korte levertijden en een foutloze levering geëist worden.

Het systeem kan in batch aangeleverde producten opslaan, intern hergroeperen en per stuk, gesorteerd, uitslaan. Dankzij de i-Collector kunnen de operationele kosten in de orderpicking met 40 tot 80% kunnen worden gereduceerd en orders voortaan foutloos en snel verzameld worden.

Een tweede onderscheidend kenmerk is dat de i-Collector een hoge capaciteit bij een beperkte vloerruimte biedt. In vergelijking met andere systemen kan 40 tot 50% vloeroppervlak worden bespaard. Het bijzondere is dat dit gebeurt met zeer eenvoudige, robuuste technologie, waarvoor i-Collector Europe zelf de hardware en software ontwikkelde.

De jury is zeer gecharmeerd van deze originele en eenvoudige oplossing voor compacte opslag en orderverzamelen. "De oplossing kan potentieel leiden tot grote besparingen op ruimtebeslag in het magazijn, emissies en operationele kosten."

Directeur Fred Bokhorst ziet ongekende mogelijkheden voor warehouses, pick & collect en pick-up-points nu steeds meer consumenten hun aankopen via het internet doen. "Een eerste systeem wordt op dit moment al getest door de grootste supermarkt in Engeland. We zien voor de toekomst mogelijkheden voor verdere uitbreiding met robots die zowel aan de in- als de outputzijde de belading over nemen."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb