Laatste nieuws:

15 oktober 2012 14:08

NEC ontvangt predicaat Koninklijk

Het Nederlands Elektrotechnisch Comité (NEC), dat vorig jaar haar 100-jarig bestaan vierd. ontving onlangs het predicaat Koninklijk. Dit werd door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland uitgereikt aan NEC-voorzitter Paul Coebergh van den Braak. Ook de burgemeester van Delft, Bas Verkerk, was hierbij aanwezig.

Commissaris van de Koningin Jan Franssen (rechts) reikt het predikaat 'Koninklijk' uit aan NEC-directeur Paul Coebergh van den Braak. '
Commissaris van de Koningin Jan Franssen (rechts) reikt het predikaat 'Koninklijk' uit aan NEC-directeur Paul Coebergh van den Braak.
1/1
Meer over
Bedrijven

Tijdens een netwerkbijeenkomst voor de commissieleden van NEC werd het predicaat overhandigd. NEC is op 17 maart 1911 opgericht en faciliteert het normalisatieproces op het gebied van de elektrotechniek en ICT. Normen zijn afspraken die belanghebbende partijen (commissieleden) met elkaar maken en vastleggen.

Afspraken zijn van belang

Goede afspraken over producten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over het werken met elektriciteit (NEN 1010 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties), maar ook aan het formaat van onze pinpassen en beveiliging van computers liggen normen ten grondslag.

NEC vertegenwoordigt Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees (Cenelec) en zelfs mondiaal niveau (IEC).

NEC en NEN werken nauw samen en zijn in hetzelfde pand in Delft op de Vlinderweg gehuisvest. In totaal werken er ruim 250 medewerkers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb