Laatste nieuws:

23 september 2012 17:59

Siemens opent The Crystal in Londen

Siemens heeft in Londen het eerste centrum voor duurzame stadsontwikkeling, The Crystal. Het unieke, volledig in glas vormgegeven gebouw staat op een terrein van ruim 6300 m². Het gebouw zal dienst doen als conferentiecentrum, platform voor dialogen over stedelijke ontwikkeling en technologie- en innovatiecentrum. The Crystal heeft een zeer duurzaam ontwerp en heeft de hoogste Breeam- en Leed-certificeringen voor energie-efficiënte gebouwen.

 '
1/1
Meer over
Bedrijven
Siemens heeft ruim € 37 miljoen geïnvesteerd in de bouw van The Crystal, het nieuwe vlaggenschip van de Siemens-sector Infrastructure and Cities. Het gebouw zal de thuisbasis zijn van het Center of Competence Cities, een wereldwijd expertisecentrum van Siemens. Hier werkt een multidisciplinair team van stedenbouwkundigen, die de groei van duurzame steden willen stimuleren door middel van partnerschappen, onderzoek en samenwerking tussen specialisten.

Interactieve tentoonstelling 

The Crystal biedt ruimte aan 's werelds grootste tentoonstelling over de toekomst van steden, met een oppervlakte van 2000 m². De interactieve tentoonstelling leidt bezoekers door de stedelijke infrastructuur van de toekomst, waarbij de mogelijkheden voor duurzame mobiliteit, gebouwentechniek, energie- en watervoorziening en gezondheidszorg voor het voetlicht komen.

The Crystal is ontworpen als forum voor dialogen over duurzaam leven in de stad en duurzame stedelijke ontwikkeling en opent haar deuren voor stadsbesturen en het bredere publiek. Het gebouw biedt ook ruimte aan een conferentiecentrum met een auditorium van 270 zitplaatsen, en er zijn kantoren, oplaadpunten voor elektrische voertuigen en een koffiebar.

Tastbaar bewijs

In zijn toespraak bij de opening zei Peter Löscher, CEO van Siemens AG: "Na een bouwperiode van anderhalf jaar zijn we buitengewoon verheugd dat The Crystal vandaag haar deuren opent. Wij geloven dat bescherming van het klimaat en milieu een goede zaak is, voor onze planeet en voor onze onderneming. Daarom maken wij van The Crystal het hart van de Siemens-sector Infrastructure and Cities, gericht op de ontwikkeling van technologie die antwoord geeft op de uitdagingen van de wereldwijde verstedelijking. The Crystal is het tastbare bewijs dat Siemens zich inzet voor de ontwikkeling van groenere steden."

All electric

The Crystal is ontworpen als zogenoemd ‘all electric' gebouw. Het maakt gebruik van zonneenergie, koude-warmteopslag en energiezuinige LED-verlichting. Het gebouw wordt verwarmd met nietfossiele brandstoffen. Regenwater wordt opgevangen voor hergebruik, en grijs water wordt gerecycled. Ook is The Crystal klaar om te worden aangesloten op het Londense smart grid. The Crystal is gelegen aan de waterkant, aan de westzijde van de Royal Victoria Docks in Oost-Londen. Op 29 september gaat het gebouw open voor het publiek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb