Laatste nieuws:

20 augustus 2012 12:20

Opening kenniscentrum risicomanagement en veiligheid

Rampen, crises of andere ernstige gebeurtenissen – in diverse sectoren van onze maatschappij – tonen steeds weer aan, dat er op het gebied van risicomanagement en veiligheid nog vele uitdagingen bestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de brand bij Chemie-Pack, het instorten van het dak van het FC Twente voetbalstadion en de huidige financiële crisis.

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven nam het initiatief voor het kenniscentrum. '
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven nam het initiatief voor het kenniscentrum.
1/1
Meer over
Bedrijven

Bestaande risico's worden veelal onvoldoende beheerst of begrepen. Nieuwe risico's, rond technologie, klimaat, organisatiestructuren en maatschappelijke ontwikkelingen, vergen nieuwe theorieën, modellen en methoden. Het vinden van oplossingen voor dergelijke problemen van risico en veiligheid vereist een integrale benadering van mens- en maatschappijwetenschappen en techniek.

Deze problematiek en de integrale benadering met mens- en maatschappijwetenschappen en techniek staan centraal in het nieuwe Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid. Het kenniscentrum is een initiatief van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, als hoogleraar Risicomanagement verbonden aan de Universiteit Twente. Het Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid bundelt de onderwijs- en onderzoekexpertise op de gebieden van veiligheid en risicomanagement op de UT. Het biedt een loket voor vragen, verzoeken, kennisuitwisseling en opdrachten uit alle maatschappelijke sectoren. Het initieert onderzoek op het terrein van risicomanagement en veiligheid, en geeft bekendheid aan de uitkomsten hiervan. Daarnaast biedt het mogelijkheden om opleidingen en trainingen te verzorgen.

De start en de opening van het Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid vindt plaats op maandag 17 september 2012.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur Ontvangst met koffie en thee

16.00 uur Prof. dr. Ed Brinksma, Rector Magnificus Universiteit Twente

16.05 uur Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Hoogleraar Risicomanagement

16.15 uur Mr. drs. Jan Kees de Jager, Demissionair Minister van Financiën

16.30 uur (video) Drs. André Kuipers, Astronaut

16.45 uur Generaal b.d. Dick Berlijn

17.00 uur Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter Raad van Bestuur UMC St Radboud

17.15 uur Capt. Bart de Vries, Vice president Boeing 737 KLM

17.30 uur Prof. dr. Kees Aarts, wetenschappelijk directeur IGS

17.45 uur Receptie


Het Kenniscentrum Risicomanagement en Veiligheid is gehuisvest bij het Institute for Innovation and Governance Studies aan de Universiteit Twente.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb