Laatste nieuws:

6 augustus 2012 11:47

Holmatro behaalt VCA-bedrijfscertificaat

Een veilige werkomgeving en dito gereedschap zijn belangrijk voor iedereen. Zowel voor werkgevers en werknemers, maar zeker ook voor producenten en hun afnemers. Met het behalen van het VCA-bedrijfscertificaat voorkomt hogedruk hydrauliekspecialist Holmatro dat gebruikers van hydraulische gereedschappen extra acties moeten ondernemen ter waarborging van hun veiligheid, gezondheid en het milieu.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De op de (zware) industrie gerichte businessunit van Holmatro was al vele jaren gecertificeerd volgens de ISO 9001 norm, en voldeed eveneens grotendeels aan de eisen van de Veiligheid Checklist Aannemers. Ter voorbereiding op de certificeringsaudit hebben alle servicemedewerkers een VCA-training gevolgd en procedures werden vastgelegd. Tijdens de officiële audit concludeerde Bureau Veritas dat het systeem en de toepassing voldoen aan de eisen zoals gesteld in VCA* 2008 / 5.1 Het bijbehorende certificaat is 3 jaar geldig. In de tussenliggende jaren zal er worden gecontroleerd. Eind 2014 wordt Holmatro opnieuw onderworpen aan een audit.

Evolutie in veiligheidsdenken

De ontwikkeling van het VCA-certificatiesysteem werd in 1989 gestart door vertegenwoordigers van petrochemische bedrijven en aannemers die een systeem wilden opzetten om aannemersorganisaties objectief te toetsen op hun veiligheidsbeleid en -prestaties. Inmiddels wordt de VCA algemeen erkend als industriestandaard. Het VCA-systeem voldoet aan de eisen die in de Europese normen zijn vastgelegd. Daardoor wordt internationale toepassing en eventueel wederzijdse erkenning tussen de Europese landen vereenvoudigd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb