Laatste nieuws:

23 juli 2012 10:26

Syntens Innovatiecentrum en TNO bundelen krachten

Ondernemers in de chemische industrie hebben te maken met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. Ze hebben daardoor in toenemende mate behoefte aan efficiëntere productie en minder energieverbruik. Verregaande optimalisatie van de productie met innovatieve procestechnologie biedt daarvoor een oplossing. Syntens Innovatiecentrum en TNO hebben het initiatief genomen om gezamenlijk chemische procesinnovaties te gaan versnellen. Dit gaan zij doen door het opzetten van innovatieve MKB-technologieclusters.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Door MKB-bedrijven te laten deelnemen in clusters worden zij in staat gesteld gezamenlijk de voor hen benodigde, complexe technologie te ontwikkelen. Hierdoor zijn ze sneller in staat om hun business-case rond te krijgen. Een cluster bestaat uit 5-7 bedrijven, die met een gemeenschappelijk doel samen aan de slag gaan. MKB-ers kunnen hierbij gebruik maken van de dienstverlening van TNO en Syntens. Deze organisaties ondersteunen de bedrijven met hun kennis en ervaring op het gebied van technologie, innovatie en bedrijfsprocessen.

Kick-off bijeenkomst

Op donderdag 6 september vindt de kick-off bijeenkomst plaats van deze MKB-technologieclusters, op de RDM-campus te Rotterdam. Het doel van de kick-off bijeenkomst is bedrijven alvast met elkaar te laten kennismaken en een kruisbestuiving te realiseren tussen bijvoorbeeld producenten van verschillende chemische producten en apparatenbouwers. Daarnaast zullen Syntens en TNO de werkwijze van de clustering nader toelichten. De bijeenkomst is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Aanmelden en informatie

Men kan zich aanmelden voor deze kick-off bijeenkomst via de website van Syntens.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb