Laatste nieuws:

30 januari 2012 12:03

Alten breidt dienstverlening uit naar Mechatronics en Installatietechniek

Consultancy- en engineeringbedrijf Alten breidt haar activiteiten uit. Alten levert in heel Europa diensten op het gebied van technische consultancy en engineering. Binnen Nederland is Alten inmiddels een gevestigde naam op het gebied van technische automatisering via het dochterbedrijf Alten PTS.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Vanaf januari 2012 zal Alten, in aanvulling op het bestaande aanbod, diensten gaan leveren op het gebied van mechatronica en installatietechniek. Hiermee wordt de expertise van Alten verbreed en kan tevens synergie gecreëerd worden met de bestaande diensten op het gebied van technische automatisering. De Nederlandse Alten organisatie zal gaan werken vanuit de business units Alten PTS, Alten Mechatronics en Alten DDA.

Binnen Alten staan de ingenieursdisciplines centraal. In de meeste van de 15 landen waar Alten actief is worden diensten geleverd in diverse ingenieursdisciplines als elektrotechniek, werktuigbouwkunde, natuurkunde en informatica. Binnen Nederland is Alten al sinds enige jaren actief in de technische automatisering. Inmiddels heeft dit dochterbedrijf onder de naam Alten PTS een omvang van 200 medewerkers en daarmee een stevige markpositie in het vakgebied.

Mechatronics

Op basis van deze positie in Nederland, en op de kracht en omvang in Europa, verbreedt Alten nu ook in Nederland haar activiteiten naar de specialisaties mechatronica en installatietechniek. De nieuwe business unit Alten Mechatronics zal onder leiding van Mark Menting, na een intensieve voorbereiding, vanaf januari 2012 van start gaan. De expertise van deze business unit is mechatronica en robotica. Vanuit deze expertise zal synergie gezocht worden met de andere Alten bedrijven in binnen- en buitenland.

Installatietechniek

De tweede specialisatie die Alten introduceert in de markt is de installatietechniek. Diensten omvatten project, process, elektrotechnische en instrumentatie engineering voor zowel de installatie, industriële als de petrochemische industrie. Deze business unit met de naam Alten DDA is een voortzetting van het bedrijf DDA Engineering dat in 2007 door Alten werd overgenomen. Met 70 medewerkers en een bekende naam in de markt is dit bedrijf een goede uitbreiding van de technische dienstverlening van Alten in Nederland.

De bestaande activiteiten in de technische automatisering zullen worden ondergebracht in de business unit Alten PTS als onderdeel van de landelijke Alten organisatie. Landelijk zal Alten worden geleid door Eric Haesen en Arjen van Herwaarden, die eerder al de leiding hadden over Alten PTS.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb