Laatste nieuws:

9 januari 2012 11:45

Hongaarse rubberactiviteiten in de lift

Afgelopen maand heeft Zorge haar productiecapaciteit in Hongarije uitgebreid om aan de groeiende vraag naar rubber producten te kunnen voldoen. Naast de afgelopen twee jaren, zijn ook dit jaar weer nieuwe investeringen gedaan in machines voor de productie van rubber vormdelen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De uitbreidingen met verticale rubber injectiemachines van producent Rimm vormen een contrast met de verminderde economische vooruitzichten van dit moment, maar voor de Hongaarse vestiging van het familiebedrijf gaat dat niet op. Sinds de economische recessie van twee jaar geleden en het daaropvolgende herstel blijft de vraag naar rubber producten stijgen en blijven de vooruitzichten voor het bedrijf positief.

De groei is mede te danken aan de hernieuwde voorraadvorming binnen de Europese maakindustrie na de economische recessie van twee jaar geleden. Ook speelt de groeiende vraag vanuit Aziatische landen een rol. Daarnaast profiteert het bedrijf van de economische ontwikkeling binnen Centraal en Oost Europa en heeft Zorge in de afgelopen jaren haar concurrentiepositie weten te verstevigen en belangrijke nieuwe klanten weten aan te trekken.

De uitbreidingen volgen op eerdere investeringen in productietechnieken voor rubber vormdelen die in 2009 en 2010 plaatsvonden. Bij de investeringen is voortgebouwd op de kennis en ervaring die Zorge in de loop der jaren heeft opgebouwd in koudkanaaltechnieken en productieautomatisering. Dit met het doel om de afhankelijkheid van materiaal- en arbeidskosten te verminderen en productiekosten te minimaliseren.

Voorlopig denkt het bedrijf met de beschikbare de capaciteit de groeiende vraag naar rubber onderdelen te kunnen dekken. Ondanks de positieve vooruitzichten wordt wel behoudend en behoedzaam naar de toekomst gekeken. Dit onder andere door de actuele economische ontwikkelingen en de grote onrust op de grondstofmarkten voor kunststof- en rubberverwerkende industrie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb