Laatste nieuws:

26 oktober 2011 11:13

Cadac Group neemt NPQ CAD solutions over

Cadac Group Holding heeft een koopovereenkomst getekend met NPQ Solutions waarin is overeengekomen dat de CAD-activiteiten van NPQ Solutions worden overgenomen door Cadac Group Holding op 1 januari 2012.

Richard Goossens, CEO NedGraphics (l) en Jack Heesterbeek, CEO NPQ Solutions (r)'
Richard Goossens, CEO NedGraphics (l) en Jack Heesterbeek, CEO NPQ Solutions (r)
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

NPQ CAD Solutions is als softwareontwikkelaar actief in het bouwkundige marktsegment met ontwerp- en beheersoftware voor installatiebedrijven, installatie adviesbureaus en beheerders van gebouwencomplexen. 

Noodzaak centraal gebouw- en datamodel

Door de aankoop van NPQ CAD Solutions beschikt Cadac Group Holding over praktijkgerichte vakkennis en software die het gehele bouwproces ondersteunen. BIM, het Bouw Informatie Model, ofwel het geautomatiseerd ondersteunen van een centraal gebouwmodel is een absolute voorwaarde wil men in de toekomst een verregaande efficiency en het reduceren van faalkosten binnen het bouwproces realiseren. Indien alle bouwkundige informatie gedocumenteerd wordt in een centraal gebouw- en datamodel realiseert men tevens een optimale uitgangspositie om na de oplevering van het gebouw het beheer en onderhoud te plannen.

Cadac Group AEC

Cadac Group Holding zal NPQ CAD Solutions samenvoegen met haar reeds bestaande AEC (Architecture, Engineering & Construction) business units. Cadac Group AEC heeft van oorsprong een sterke positie als automatiseringspartner bij architecten, aannemers en ingenieursbureaus. Daarnaast is NedGraphics, tevens een Cadac Group Company, marktleider op het gebied van teken- en ontwerpsoftware voor het civieltechnische marktsegment en Geografische Informatie Systemen bij de overheid.

Door het bundelen van de bouwkundige, installatietechnische en infrastructuuractiviteiten binnen één zelfstandige Cadac Group business unit spelen wij optimaal in op de noodzaak om te komen tot een centraal gebouw- en datamodel (BIM). Hierdoor wordt het samenwerken met verschillende disciplines binnen het bouwproces mogelijk gedurende de volledige levenscyclus. Cadac Group AEC heeft na de overname en bundeling van activiteiten circa veertig software ontwikkelaars en consultants in dienst en is daarmee marktleider als automatiseringspartner voor het creëren, beheren en delen van digitale ontwerpinformatie in het bouwkundige marktsegment.

Nieuw kantoorpand in Vianen

Cadac Group AEC zal samen met NedGraphics vanaf 1 juli 2012 gehuisvest worden in het in aanbouw zijnde kantoorgebouw in Vianen. Dit nieuwe kantoor zal plaats bieden aan 125 medewerkers, heeft een kantooroppervlakte van 2.500 m2 en ligt direct aan het kruispunt tussen de A2 en A27.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb