Laatste nieuws:

24 augustus 2011 14:06

Valk Welding vereenvoudigt programmeren lasrobots

Valk Welding, een bedrijf dat oplossingen biedt op het gebied van lasrobots, maakt de introductie van Easy Programming voor Panasonic lasrobots bekend. Easy Programming is bedoeld om de programmering van Panasonic lasrobots voor medewerkers zonder specifieke lastechnische kennis eenvoudiger te maken.

Jongere programmeert een lasrobot'
Jongere programmeert een lasrobot
1/1
Meer over
Bedrijven

Dit is mogelijk dankzij de ontwikkeling van de nieuwe G3 robotbesturing met G3 Weld Navigation. De nieuwe besturing met G3 Weld Navigation zal vanaf september door Valk Welding via haar eigen Europese vestigingen op verschillende lastechnische vakbeurzen in Europa worden geïntroduceerd.

Met G3 Weld Navigation kunnen medewerkers vanaf een pc of teach pendant op een eenvoudige manier een programma voor een lasrobot maken. De software bepaalt aan de hand van de opgegeven materiaalsoort, -dikte en gewenste type verbinding, zelf de juiste parameterinstellingen voor stroomsterkte, voltage en lassnelheid. Tevens wordt een advies getoond voor de juiste toortshoek en "offset" van het TCP om een perfecte lasnaad te verkrijgen.

Valk Welding komt daarmee tegemoet aan de vraag naar automatiseringssystemen die ook voor bedrijven met minder specifiek op lastechniek geschoold personeel inzetbaar zijn. Naast het feit dat hoger opgeleide technici voor veel MKB toeleveranciers hoge kosten met zich meebrengen neemt het aanbod op de arbeidsmarkt met lastechnische ervaring bovendien steeds verder af. Zowel Valk Welding als Panasonic willen hiermee lasrobotisering voor een grotere groep toegankelijk maken.

De G3 robotbesturing van Panasonic heeft een zeer krachtige CPU, die met een hogere snelheid en rekenkracht een enorme prestatiesprong in de lasproductie mogelijk maakt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb