Laatste nieuws:

15 augustus 2011 12:03

Air Products neemt grote zonne-energie-installatie in gebruik

De nieuwe zonne-energie-installatie bij het hoofdkantoor van Air Products in Allentown (VS) is officieel in werking gesteld door John McGlade, CEO van Air Products. De installatie levert voldoende energie om meer dan de helft van de bedrijfspanden op de ‘Corporate Campus' van Air Products van stroom te voorzien. Voor Air Products, dat zich steeds meer toelegt op oplossingen voor duurzame energie, is het project tevens bedoeld als demonstratie van de eigen technologie voor de productie van zonnepanelen.

De zonne-installatie in Allentown '
De zonne-installatie in Allentown
1/1
Meer over
Bedrijven


De 15 hectare grote installatie in Allentown wekt 2 megawatt aan duurzame energie op, waardoor Air Products minder afhankelijk wordt van netstroom en haar CO2-uitstoot met zo'n 2000 ton per jaar vermindert. De installatie in Allentown is bovendien het grootste project met dunnefilm photovoltaïsche (PV) cellen in de Verenigde Staten. De installatie is gebouwd met zonnepanelen die geproduceerd zijn door Astronergy en ENN Solar, allebei klanten van Air Products. "Het is bijzonder om zelf schone, duurzame energie op te wekken voor ons hoofdkantoor en tevens producten van eigen klanten te demonstreren. Het project laat ook zien, dat wij PV-producenten ondersteunen met innovatieve oplossingen", aldus McGlade.


Sun Source Solutions

Zowel Astronergy als ENN Solar maken bij de productie van hun dunnefilm zonnepanelen gebruik van Air Products' SunSource Solutions. Dit is een compleet pakket van gassen, materialen, apparatuur en diensten, waarmee de dunne film cellen geproduceerd kunnen worden.

Dunnefilm zonnepanelen, die zonlicht direct in elektriciteit omzetten, worden op een vergelijkbare manier geproduceerd als transistor-liquid crystal displays (TFT-LCD's). Als een van de belangsrijkste leveranciers van gassen en systemen voor de elektronica-industrie, is Air Products prima toegerust om fabrikanten van dunnefilm zonnecellen van gassen en bijbehorende apparatuur te voorzien. Het silicium voor de zonnecellen wordt met behulp van gassen in een dunne laag op folie ‘gedampt'.


Laagste kostprijs

Hoewel Air Products zijn SunSource Solutions ook voor de productie van kristallijne, CdTe (cadmium telluride), CIGS (copper indium gallium selenide) en III-V zonnecellen aanbiedt, is voor het zonnepark in Allentown expliciet gekozen voor dunnefilm cellen, omdat ze voor dit specifieke project de laagste kostprijs voor de opwekking van elektriciteit tot gevolg hadden. De goede prestaties van deze technologie bij diffuus licht, dat in het noordoosten van Amerika (en in Nederland) het meest voorkomt, en de relatief goedkope installatie bij grote oppervlaktes waren de belangrijkste redenen om de dunne film zonnepanelen te kiezen.


De zonne-energie-installatie in Allentown is mogelijk gemaakt door een investering van Air Products en een donatie van 1 miljoen dollar van de staat Pennsylvania, als onderdeel van de Alternative Energy Funding Bill van 2008.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb