Laatste nieuws:

14 juni 2011 15:56

Samenwerking voor ontwikkeling van flexibele en uitrekbare elektronica

Holst Centre Eindhoven, imec en Universiteit Gent werken samen aan flexibele en uitrekbare elektronica. Belangrijke applicaties van dergelijke technieken zijn bijvoorbeeld in sensoren, gezondheidszorg, verlichting en organische zonnecellen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Het Centre of Microsystems Technology (CMST) van de Universiteit Gent , heeft een belangrijke expertise op gebied van flexibele electronica opgebouwd. De focus ligt hierbij op PCB's met een hoge dichtheid en bestemd voor high-end toepassingen. CMST heeft als focuspunten onder meer het integreren van een siliciumchip in rekbare elektronica van polyamide en textiel-integratie.

Holst Centre
daarentegen heeft expertise met het integreren van flexibele elektronica met grote oppervlakten. Holst Centre doet vooral onderzoek naar het embedden van een siliciumchip in PEN/PET substraten, laminering en interconnectiviteit. Waarbij kosten laag gehouden kunnen worden.

Door de samenwerking tussen CMST en Holst Centre kunnen zowel high-end oplossingen als oplossingen met lage kosten worden ontwikkeld. Zo kan steeds de beste technologie voor een bepaalde applicatie gekozen worden.

De samenwerking begint haar eerste vruchten al af te werpen. Zo werken ze samen aan een technologie die het mogelijk moet maken om uitrekbare OLED apparaten te maken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb