Laatste nieuws:

7 september 2010 10:19

Wilo Emuport en Wilo EMU fuseren met Wilo SE

Pompenproducent Wilo SE te Dortmund, Duitsland, heeft de fusie met terugwerkende kracht tot 1 januari 2010 bekendgemaakt van Wilo Emuport GmbH in Minden (D) en Wilo EMU GmbH in Hof (D) met Wilo SE.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Met de fusie met de tot dusver als dochterondernemingen operende bedrijven, legt de Dortmundse pompenproducent de basis om optimaal te kunnen participeren in de steeds complexer wordende internationale projectprogramma's.

Wilo SE is producent van pompen en pompsystemen voor de verwarmings-, klimatiserings- en koeltechniek, watervoorziening en behandeling en afvoer van afvalwater. Gedurende de laatste jaren maakte de onderneming een continue groei door. Momenteel heeft Wilo wereldwijd ongeveer 6000 medewerkers, die in het jaar 2009 een omzet van 926 miljoen euro bereikten. Wilo is vertegenwoordigd in bijna 70 landen in alle delen van de wereld.

Oliver Hermes, woordvoerder van de directie van Wilo en verantwoordelijk voor financiën, administratie en personeelszaken, stelt: "Al sinds enkele jaren is er sprake van een harmonisering van gezamenlijke zakelijke processen van de beide dochterondernemingen met die van Wilo SE. Daarom is de nu gerealiseerde fusie een consequente stap, waarmee we duidelijk tegemoet kunnen komen aan de eisen van de markt en de verwachtingen van onze klanten naar nog transparanter en eenvoudiger processen".

Wilo beschikt in Nederland over Business Units voor Industrie & Overheid, Gebouwentechniek, OEM en Service alsook over een Customer Support Competence Center voor de afhandeling van eerstelijns contacten en technische vragen en het verzorgen van trainingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb