Laatste nieuws:

3 januari 2010 14:45

Orfa Visser investeert

Toeleverancier Orfa Visser signaleert dat de markt in beweging is. Langzamerhand beginnen klanten meer orders te plaatsen. Het bedrijf verwacht dat dit begin 2010 gestaag zal toenemen en heeft daarom 4 nieuwe medewerkers aangetrokken.

Flenswalsmachine'
Flenswalsmachine
1/1
Meer over
Bedrijven

Verder investeerde Orfa Visser onder meer in een nieuwe flenswalsmachine en een snijrolmachine. Beide machines zijn in samenspraak met de leveranciers ontwikkeld en zijn uniek in zijn soort. Begin 2010 zullen ze in gebruik worden genomen in de fabriek te Dronten.

Flenswalsmachine

Het is een machine die aan gewalste en langs naadgelaste mantels met een diameter van 355 mm tot 2400 mm aan één of beide zijden een flens kan rollen. Na het rollen van de flenzen kunnen, gedurende dezelfde opspanning in de flenzen gaten worden gestampt. De flenzen kunnen haaks om of met een radius gerold worden, het is zelfs mogelijk naderhand een rand terug te rollen. Ook instroomranden van verschillende vormen en radiussen kunnen op deze manier gerold worden.

Tijdens het vervormen is de buis op een speciale spanrichting gefixeerd, waardoor het zijn ronde vorm behoud. Daardoor kunnen de flenzen met de grootste nauwkeurigheid gewalst worden. De ervaring leert dat de lasnaad door het walsen niet wordt beschadigd. Ook de positie en het aantal gaten wordt met grote precisie op de juiste steekcirkel aangebracht.

De machine is computergestuurd waardoor de beweging van de walsrollen als ook de bewerking van de stansunit steeds herhaald kan worden, waardoor eenheid in producten wordt verkregen.

Snijrolmachine

Het is een allround machine die gekenmerkt wordt door zijn precisie, flexibiliteit van snelle wisseling van de bewerkingsunits. De volgende bewerkingen kan met deze machine verricht worden:

  • Flenzen, dit is aan mantels of bodems een rand rollen
  • Snijden, dit is het afsnijden van de rand om de juiste maat te verkrijgen.
  • Kralen, dit is het geven van een nette afgewerkte rand aan een product van metaal
  • Voren, dit is het maken van soms speciaal gevormde rillen in metaal maken van een nette afgewerkte rand aan een product van metaal.
De machine is uitgerust met een automatische aanvoer waardoor er maar liefst 10 ringen achter elkaar verwerkt kunnen worden. Hij verwijdert verder automatisch de schroot uit de machine. Automatische verandering van snelheid tijdens de bewerkingen is mogelijk waardoor meer mogelijkheden ontstaan voor meervoudige vervorming. Doordat ook deze machine computergestuurd is, kan in alle gevallen eenheid in productie worden gegarandeerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb