Laatste nieuws:

10 juli 2024 16:21

Nexperia investeert 200 miljoen dollar in Hamburg

Halfgeleiderfabrikant Nexperia gaat 200 miljoen dollar – ongeveer 184 miljoen euro – investeren in Hamburg.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De investering is bestemd voor de ontwikkeling van de volgende generatie WBG-halfgeleiders (Wide Bandgap) zoals siliciumcarbide (SiC) en galliumnitride (Ga) en het opzetten van de benodigde productie-infrastructuur.

Tegelijkertijd wordt de wafer-fabricagecapaciteit voor siliciumdiodes en -transistors verhoogd. Om te voldoen aan de groeiende langetermijnvraag naar efficiënte vermogenshalfgeleiders, zullen alle drie de technologieën (SiC, GaN en Si) vanaf juni 2024 in Duitsland worden ontwikkeld en geproduceerd. SiC- en GaN-halfgeleiders maken energieverslindende toepassingen mogelijk, zoals datacenters, dankzij hun energetisch rendement. Het zijn de belangrijkste bouwstenen voor hernieuwbare energietoepassingen en elektromobiliteit. Deze WBG-technologieën hebben een groot potentieel en worden steeds belangrijker voor het bereiken van de uitstootdoelstellingen.

De eerste productielijnen voor hoogspanning GaN D-Mode transistors en SiC diodes zijn gestart in juni 2024. De volgende mijlpaal zijn moderne en kostenefficiënte 200 mm productielijnen voor SiC MOSFET's en GaN HEMT's, die er de komende twee jaar in de fabriek in Hamburg bijkomen. Na uitbreiding van de cleanroomruimtes worden nieuwe R&D-laboratoria gebouwd om een naadloze overgang naar 200 mm wafers te blijven garanderen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb