Laatste nieuws:

4 juli 2024 17:02

Batenburg Industriële Elektronica naar MACH technology

MACH technology, gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van elektronica, neemt Batenburg Industriële Elektronica over. Willem Kok, ceo: “Deze overname markeert een mijlpaal in de groei van MACH. Als groep zijn we in korte tijd twee keer zo groot geworden.”

'
1/1
Meer over
Bedrijven

"Batenburg Industriële Elektronica vormt een belangrijke toevoeging aan onze portfolio", stelt MACH-ceo Willem Kok. "Net als MACH technology produceert en test Batenburg Industriële Elektronica printed circuit board assemblies (PCBA's) voor een trouwe klantengroep, met een hoge kwaliteit. Hiermee heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast brengt de onderneming vaardigheden mee voor een zeer efficiënte productie."

 

‘Mooi huis'

"Met deze transactie vinden wij voor Batenburg Industriële Elektronica een mooi huis bij MACH technology", aldus Ralph van den Broek, ceo Batenburg Techniek. "Daarmee worden de groeikansen van de onderneming geborgd. De bedrijfsculturen sluiten mooi op elkaar aan en medewerkers kunnen er hun talenten verder ontwikkelen. Met de verkoop van de activiteiten versterken wij onze focus op de kernactiviteiten in Automation en Electrification."

 

 

Ambitie

De dagelijkse leiding van Batenburg Industriële Elektronica in Neede, straks MACH electronics, blijft in handen van Rene Temmink. "We zijn verheugd dat we ons bij MACH technology kunnen aansluiten. Hiermee kunnen we onze bestaande klantenkring de ontwikkelvaardigheden van MACH bieden en daarnaast ons eigen karakter behouden."
Sinds 2021, is Nordian meerderheidsaandeelhouder in MACH technology. Partner Menno Wagenmakers: "Ons doel is om MACH uit te bouwen tot een leidende partij in de ontwikkeling en productie van elektronica. Na de acquisitie van Venne Electronics in november, de toevoeging van Holdano in juni en nu de overname van Batenburg Industriële Elektronica zetten wij belangrijke stappen in het realiseren van deze ambitie."

 

 

Nieuwe ceo

"Met de recente overnames is de MACH groep in acht maanden tijd verdubbeld", aldus Kok. "Voor mij is dit een mooi moment om mijn taken over te dragen aan Arjan van Breukelen." Arjan start op 7 juli als nieuwe ceo van MACH technology. "Ik ben verheugd dat ik het stokje van Willem mag overnemen. MACH levert een belangrijke bijdrage aan de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie en daar zijn we trots op", zegt hij. "Een van mijn belangrijkste aandachtspunten is om de gezamenlijke kracht van de zelfstandig opererende bedrijven te laten groeien op het gebied van productontwikkeling, inkoop, robotisering en verdere automatisering van onze kernprocessen. Hierdoor kunnen we onze klanten nog betere en slimmere oplossingen bieden. Door de toevoeging van Batenburg Industriële Elektronica is nu het moment gekomen dat alle bedrijven als één onderneming naar buiten treden en de naam MACH gaan dragen."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb