Laatste nieuws:

5 juli 2024 16:47

Unica partner Solar Team Twente

Unica sponsort de komende drie jaar Solar Team Twente dat bij het laatste wereldkampioenschap voor zonnewagens de tweede plaats wist te behalen. Het team neemt in de komende editie in 2025 opnieuw deel met een nieuw ontwikkelde zonneauto.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Bij het drie jarig sponsorcontract zijn de clusters Unica Industry Solutions, Unica Building Projects en Hellemans Consultancy (onderdeel van Unica Energy Solutions) betrokken zijn "De inzet van het Solar Team Twente voor innovatie en duurzaamheid in de energietransitie is inspirerend en sluit naadloos aan bij onze missie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dit partnerschap biedt ons de kans om samen te werken aan de energietransitie", aldus Joop van der Sterren, vestigingsdirecteur van Unica Industry Solutions.

Laura Voogd, teammanager van Solar Team Twente, voegt toe: "We zijn erg blij om met een grote speler in technische oplossingen als Unica samen op te gaan trekken. Dit partnership geeft ons meer middelen en de ondersteuning om onze ambities waar te maken en de grenzen van zonne-energie technologie te verleggen."

Overeenkomsten

Het partnership met Solar Team Twente sluit aan bij de activiteiten van Unica, die sterk gericht zijn op duurzaamheid, innovatie en de energietransitie. Door samen te werken met het Solar Team Twente, wil Unica haar positie als voorloper in duurzame technische oplossingen bekender maken en versterken. Door steeds geavanceerdere zonneauto's te creëren ontwikkelt Solar Team Twente tal van innovaties voor een steeds efficiënter gebruik van zonne-energie als hernieuwbare bron voor voertuigen. Solar Team Twente en haar partners dragen op die manier bij aan de VN-doelen om met zonne-energie technologische innovaties te realiseren voor de toekomst.

Een van de grootste teams

Het Solar Team is gevestigd in Enschede en is onderdeel van Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente. Solar Team Twente is één van de grootste studententeams van Nederland. Het verenigt ruim 150 bedrijven in en buiten Nederland om samen met het team de meest efficiënte zonneauto ter wereld te bouwen. Teamleden pauzeren ruim een jaar hun studie met als doel om anderen te inspireren om zelf bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Unica

Met een netwerk van negen toonaangevende bedrijvenclusters en ruim 4.000 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijvenclusters van Unica zijn: Building Projects, Building Services, Fire Safety, Acess & Security, Building Intelligence, Energy Solutions, ICT Solutions, Industry Solutions en Datacenters. Unica werd in 1933 in opgericht als Geldersch-Overijsselsch Installatiebedrijf (G.O.I.B.) en kwam in 1953 in handen van de familie Van Vliet, die als grootaandeelhouder nog steeds nauw betrokken is. Sinds 1956 wordt de naam Unica gevoerd.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb