Laatste nieuws:

18 juni 2024 17:12

Powertrim Technologies wil wereldmarkt power ‘modules’ veroveren

Bij de start van PCIM Europe (11 t/m 13 juni Neurenberg), ’s-werelds belangrijkste vakbeurs en conferentie voor vermogenselektronica, hebben TFA Europe en Include Industries een nieuw bedrijf gelanceerd voor het assembleren van zogenaamde ‘power modules’: Powertrim Technologies.

Een van de Flex Line modules met het Powertrim team op de stand in Neurenberg: (vlnr) Steven Derksen, Marcel Leferink, Huub Claassen en Daan Kersten'
Een van de Flex Line modules met het Powertrim team op de stand in Neurenberg: (vlnr) Steven Derksen, Marcel Leferink, Huub Claassen en Daan Kersten
1/1
Meer over
Bedrijven
Powertrim Technologies bouwt voort op de basis die door vier ‘semiconductor tooling'-veteranen is gelegd met de oprichting van TFA Europe in 2020. In het Oosten van Nederland, de bakermat van de zogenaamde ‘semiconductor backend'-technologie, vulde TFA Europe de leemte in de productieketen voor het assembleren van power modules, een groeiende markt.

Voorsprong

Terwijl de wereldwijde energietransitie goed op stoom is gekomen, versnelt de elektrificatie van de aandrijflijnen van auto's, de indrukwekkende opmars van duurzame energie-oplossingen en een aantal nieuwe industriële toepassingen de vraag naar power modules. Op basis van meer dan veertig jaar ervaring met het vervaardigen van gereedschappen voor het verpakken van IC's (integrated circuits), het snijden, buigen van de pootjes van microchips (zogenaamde trim & form) en gerelateerde machinebouw, hebben de oprichters van Powertrim een voorsprong opgebouwd in deze nieuwe markt.

Ervaren technisch directeur gezocht

Powertrim heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden in hoogwaardige assemblage- en testtechnologie voor geautomatiseerde vervaardiging van vermogenselektronica. Powertrim heeft inmiddels al de eerste exemplaren van het ‘flagship'-systeem, de modulaire Flex Line machine, verkocht aan klanten in Europa, Noord-Amerika en Azië.
Huub Claassen, medeoprichter en commercieel directeur, is verantwoordelijk voor verkoop en zal deze rol blijven combineren met zijn verantwoordelijkheid voor Business Development bij Boschman Advanced Packaging Technology uit Duiven. De oprichters van Include Industries, Ilko Bosman en Daan Kersten, zullen toetreden tot de directie van Powertrim als respectievelijk financieel en algemeen directeur. Een ervaren technisch directeur wordt op korte termijn gezocht.
Een strategische samenwerking met medeoprichter en gereedschapsmaker TSD uit 's-Heerenberg zorgt dat Powertrim een compleet palet aan diensten kan aanbieden aan haar klanten, van eerste gereedschapsontwerp tot reguliere serieproductie in grote aantallen. 

Vakmanschap en ervaring

"De combinatie van ons vakmanschap, opgebouwd door het tientallen jaren maken van gereedschappen voor semiconductor back-end processen, met de ervaring van Include Industries in het succesvol bouwen en opschalen van high-tech machinebouw bedrijven, is heel complementair. Het stelt ons in staat om deze enorme ambitie te hebben en de winnaar te willen worden in deze snelgroeiende markt van power module assemblage en -verpakking", aldus Frans Derksen en Erik van Ouwerkerk, medeoprichters van TFA Europe.
"Deze nieuwe toepassing wordt nu nog vaak ingevuld met aangepaste traditionele IC assemblage en - verpakkingsmachines terwijl de Flex Line volledig vanaf een wit vel papier is ontworpen om individuele power modules op te bouwen tegen de laagste integrale kosten en met de beste kwaliteit. Aangezien dit een van de laatste stappen is in het productieproces, is een laag uitvalpercentage essentieel om niet te veel waarde van de vaak honderden eerdere processtappen te vernietigen", vullen Daan Kersten en Ilko Bosman aan.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb